Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Baby & Kind

Tips voor een koele babykamer

geschreven door Lynn
Tips voor een koele babykamer

Slaapt jouw kleintje niet zo goed? Misschien kan dit liggen aan de kamertemperatuur. Wanneer wij buiten aan het genieten zijn van de zon, wordt de kamer van jouw kleintje alleen maar warmer. De beste temperatuur voor een babykamer is 18 graden, maar hoe krijg je dit voor elkaar? En nee, in deze blog gaan we het niet hebben over het gebruik van een airco. Want helaas zijn we hier niet allemaal mee gezegend. In deze blog vind je échte praktische tips om het jou zo makkelijk mogelijk te maken!

Laten luchten

Op warme dagen is het heel vroeg in de ochtend nog lekker koel buiten. Gooi op dit moment alle ramen en deuren in huis open zodat de hitte uit het huis kan ontsnappen. Sta desnoods 10 minuten eerder op om de ramen en deuren te openen. Vergeet niet alles weer dicht te doen rond een uur of 8. Vaak lopen de temperaturen vanaf deze tijd weer snel op. Wanneer het in de avond koel genoeg is zou je deze stap kunnen herhalen.

Een klamboe kan handig zijn om niet lek geprikt wakker te worden!

babykamer-groen-stoerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken
 

Ventilator met ijs

Als je wel een ventilator in huis hebt kan dit de ideale tip zijn. Vul twee flessen water en leg deze in de vriezer tot ze bevroren zijn. Pak de ventilator, zet de twee flessen ervoor en tada; een selfmade airco! Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby niet op de tocht ligt.

babykamer-licht-groenBron: Verrassendwonen via HomeDeco Binnenkijken
 

Slaapzak en rompertje

Als het heel warm is hoeft een baby niet helemaal ingepakt in bed te liggen. Bij hoge temperaturen is een rompertje met een dunne laken genoeg. Of leg jouw kleintje met alleen een luier in een zomerslaapzak. Zorg ervoor dat alles gemaakt is van katoen of bamboe. Deze stoffen zijn namelijk erg luchtig en houden geen warmte vast.

babykamer-boho-rozeBron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken
 

Lauw badje

Om jouw baby zelf een beetje koel te houden kun je hem voor het slapengaan in een lauw bad leggen. Op deze manier kan je baby een beetje afkoelen en hoeft hij niet plakkerig in bed te liggen. Gebruik geen koud water, dit is een te groot temperatuurverschil voor de baby.

ledikant-bamboe-babykamerBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken
 

Zie ook:
- De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer
- In 5 stappen naar een mooie babykamer
- 6x creatief opbergen in de babykamer

 
 
Inspiratie

Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

geschreven door Iris
Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Nu we weer vaker de (tuin)deuren open hebben, zitten er binnen no time veel vliegen binnen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Een vliegengordijn is een optie, maar er zijn nog meer tips en tricks! Omdat het een probleem is waar iedereen mee kampt in huis, ben ik op zoek gegaan naar d...

meer...