Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Werkplek

5x tips voor een koele (thuis)werkplek

geschreven door Marie-Louise
5x tips voor een koele (thuis)werkplek

Of je nou een van de diehards bent die de zomer doorwerkt, of al een heerlijke vakantie achter de kiezen hebt, we weten allemaal dat de zomerse temperaturen op ons (thuis)kantoor behoorlijk onprettig kunnen aanvoelen. Niemand wordt blij van een benauwde, warme en slecht geventileerde (thuis)werkplek en misschien nog wel belangrijker: dit is absoluut niet bevorderend voor de productiviteit. Een koele (thuis)werkplek is daarom een must, maar kan soms lastig voor elkaar te boksen zijn. No worries, wij helpen je een handje en geven je 5 tips voor een koele (thuis)werkplek, waardoor jij geheid je hoofd koel kan houden deze zomer.

koele werkplek tipsBron: huizejolie via HomeDeco Binnenkijken

1. Koel je lichaam af

Staat het zweet je op het voorhoofd en weet je even niet meer waar je het moet zoeken? Het is belangrijk om voor genoeg verkoeling te zorgen voor je lichaam. Dit kan natuurlijk door een lekker ijsje te eten, genoeg te drinken(!), luchtige kleding te dragen en... een ijskoud voetenbadje te prepareren voor jezelf! Niks lekkerder dan spetteren en spatteren tijdens werktijd, toch?

verkoeling lichaam koele thuiswerplekBron: monterieur via HomeDeco Binnenkijken

2. Zorg voor een (mobiele) ventilator of airco

Deze ligt een beetje voor de hand, maar is zó effectief dat we hem je niet willen ontnemen. Met de aanschaf van een (mobiele) ventilator of airco houdt je je hoofd namelijk gegarandeerd koel. Vind je de aanschaf van een een airco iets te prijzig? Ga dan eens voor een USB-ventilator! Deze koppel je makkelijk aan je laptop of computer en zorgt niet alleen voor een aangenaam briesje tijdens het werken, maar heeft ook een iets aangenamer prijskaartje.

ventilator airco koele thuiswerkplekBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

3. Plaats zonwering

Het plaatsen van goede zonwering is het halve werk. De zonwering zal het gewone licht zoveel mogelijk doorlaten, wel zo fijn voor ons interieurliefhebbers, maar laat de zonnestralen en de warmte buiten. Win-win!

zonnewering koele thuiswerkplekBron: rebeccakruik via HomeDeco Binnenkijken

4. Doe de ramen en deuren dicht

Tijdens de zomerhitte is het belangrijk om alle bronnen van warmte te elimineren. Dit kunnen apparaten en lampen zijn, maar natuurlijk ook de grootste warmtebron tijdens de warme dagen: de buitenlucht! Sluit overdag daarom altijd de ramen en deuren om het binnen zo koel mogelijk te houden. Vergeet daarentegen niet om van de natuurlijke ventilatie gebruik te maken door 's avonds en 's ochtends, wanneer het dus een stuk koeler is, het goed door te laten tochten.

sluit ramen en deuren voor koele werkplekBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

5. Plaats (meer) planten

Planten zijn ideaal wanneer het gaat om het regelen van het klimaat. Ze werken isolerend, zuiveren de lucht en houden de vochtbalans op peil. Ideaal om een (thuis)werkplek koel te houden, dus! Let er wel op dat ook zij wat extra verzorging nodig hebben wanneer het kwik stijgt ;).

planten verkoelen koele werkplekBron: sonia via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 tips voor een frisse en opgeruimde werkplek
- De leukste accessoires voor jouw werkplek
- 5 manieren om het thuiswerken nog fijner te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...