Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Werkplek

Tips voor een productieve werkdag

geschreven door Lynn
Tips voor een productieve werkdag

De zomervakantie komt alweer tegen het eind en we maken ons weer klaar om aan werk of school te beginnen. Een nieuw seizoen betekend nieuwe kansen en een nieuwe mindset. Want soms vinden we het allemaal even moeilijk om onze to-do list aftewerken. De motivatie is ver te zoeken of je bent erg afgeleid. Maar met een paar simpele veranderingen kun je dit helemaal omgooien! Creëer een fijne werkplek en wordt helemaal zen met de volgende tips.

5 minuten regel

Onthoud dat multitasken je alleen maar minder productief maakt. Dus probeer dit gewoon te vermijden. Wat wel goed kan werken is de 5 minuten regel. Voordat je begint aan je taak neem je 5 minuten de tijd om te bekijken wat je wilt bereiken. Dit mag in je hoofd maar je kan het ook opschrijven. Op deze manier is het helder wat je gedaan moet krijgen en kun je georganiseerd aan de slag.

thuiskantoor-rood-bureaustoelBron: Project_0251 via HomeDeco Binnenkijken




 

Opgeruimd hoofd

Deze tip is vrij cliché, maar een opgeruimd bureau zorgt nou eenmaal voor een opgeruimd hoofd. Het simpelste om te doen is alleen maar spullen op je bureau leggen die je echt nodig hebt. Wil je toch graag met accessoires aan de slag? Denk dan eens aan wanddecoratie. Als je even geen inspiratie hebt kijk je gewoon omhoog naar je vrolijke muur.

opgeruimd-bureau-groenBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

Slim plannen

Je energie is niet de hele week, of dag op hetzelfde niveau. Plan daarom de belangrijkste taken op een slimme dag in de week. Doe bijvoorbeeld een belangrijke taak aan het begin van de dag, wanneer je nog fris en fruitig bent. En plan de taken waar je niet veel bij na hoeft te denken aan het einde van de dag. Op deze manier kom je niet in tijdnood omdat je te moe bent om een taak uit te voeren.

bureau-interieur-nudeBron: Living_byjoy via HomeDeco Binnenkijken




 

Slaap genoeg

De kwaliteit van je werk en je concentratie zijn 30% minder goed wanneer je slaperig bent. Je krijgt gewoon veel minder gedaan als je weinig slaapt. Ga daarom eens een keertje op tijd naar bed in plaats van te scrollen op een beeldscherm. Het zal je verbazen hoe goed je je voelt na een lange nacht rust.

minimalistische-slaapkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

Plan je afleidingen

Je telefoon die een melding krijgt of een collega die een gezellig praatje komt maken. Het is allemaal erg leuk, alleen niet heel handig als je veel werk te doen hebt. Plan daarom door de dag heen afleiding 10 minuten. Op dit moment mag je even je telefoon checken of een praatje maken bij de koffiemachine. Je werkt naar een beloning toe en je krijgt nog veel werk gedaan ook. Win-win situatie!

werkplek-eetkamerBron: Festiv via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Maak je (thuis) kantoor gezellig
- Zó werk je nog productiever vanuit huis
- Tienerkamer waar je dochter blij van wordt

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...