Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips voor het inrichten van een studio of een kleine woning

geschreven door Maartje
Tips voor het inrichten van een studio of een kleine woning

Het inrichten van een studio of een kleine woning kan een uitdaging zijn. Vaak heb je al veel spullen die je allemaal een plek wilt geven. In een kleine ruimte kan je niet altijd alle meubels kwijt en daardoor heb je vaak ook opbergruimte tekort. Met een paar handige tips kan jij jouw studio of woning toch handig inrichten.

studioBron: Domino

Maak keuzes
In de meeste ruimtes kun je wel alle meubels kwijt, maar als dit niet het geval is zal je keuzes moeten maken. Een bank en een eettafel nemen beide best wel wat ruimte in beslag. Zit jij relatief weinig op de bank, kies dan bijvoorbeeld alleen voor een fauteuil. Of zit je weinig aan een tafel, kies dan voor een bank met een salontafel waar jij ook aan kan eten. Voor tafels zijn er er vaak wel handige oplossingen, bijvoorbeeld een tafel voor twee personen of eentje die je kan opklappen. Wil je extra zitplek voor als er visite langskomt, neem dan bijvoorbeeld een leuke poef die je er altijd bij kunt pakken, bijvoorbeeld die van Poufs&Pillows.

Multifunctionele meubels
In een kleine woning zijn multifunctionele meubels altijd handig. Dit zijn meubels die je voor meerdere dingen kunt gebruiken, bijvoorbeeld een slaapbank of een bank waar opbergruimte in zit. Kijk naar meubels waar jij meerdere dingen mee kan of waar gelijk opbergruimte in zit. Wil jij bijvoorbeeld een tv-meubel, kijk naar een klein tv-meubel waar bijvoorbeeld een la in zit. Op deze manier kan jij gelijk spullen kwijt.

studioBron: fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik de ruimte onder je bed
Onder de meeste bedden zit een loze ruimte. Wanneer je een bed hebt met een loze ruimte, benut deze dan. Koop lage bakken met wieltjes die jij onder je bed kan schuiven. Zo kan jij een hoop spullen kwijt zonder een extra kast aan te schaffen.

Spiegels
Spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt en ze zorgen ook voor meer licht. Een grote spiegel vanaf de vloer tot misschien wel bijna je plafond laat de ruimte twee keer zo groot lijken. Ook door licht dat reflecteert in de spiegel krijg jij meer licht in de ruimte.

Verdeel in ruimtes Dit klinkt misschien heel onlogisch, om nog een kleine ruimte te verdelen in meerdere ruimtes. Maar vooral in een studio staat alles bij elkaar in een ruimte. Als jouw bed midden in de ruimte staat, zal je constant het gevoel hebben dat je in jouw slaapkamer bent. Probeer daarom echt een zithoek te maken en een hoek waar jij slaapt. Heb je een een kleine woonkamer met een open keuken, dan staat de bank en eettafel bij elkaar en je kijkt ook direct de keuken in. Je kan met een kast die deels open is een afscheiding creëren. Doordat de kast bijvoorbeeld alleen aan de bovenkant open is hou je toch het ruimtelijke idee en onderin kan jij mooi alle troep kwijt.

studioBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Werk de hoogte in
Door veel spullen op de grond te zetten lijkt het rommeliger en daardoor gelijk kleiner. Probeer zoveel mogelijk in de hoogte te werken. Hang bijvoorbeeld een kast aan de muur of een rekje. Dit houdt spullen van de grond en kan je gelijk wat rommel kwijt. Natuurlijk niet de bedoeling om gelijk je hele muur vol te hangen.

Ruim op
Deze tip is wel het meest logisch. Zorg dat jouw kleine woning of studio altijd is opgeruimd. Door rommel lijkt het nog kleiner. Als jij ervan houdt om accessoires neer te zetten, cluster deze dan. Door groepjes te maken oogt het snel minder rommelig.

studioBron: Historika hem

Zie ook:

- Je dakterras inrichten doe je zo
- Zo laat je kaarsen mooi opbranden
- Zo zorg je ervoor dat je tv minder opvalt

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...