Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

Tips voor sfeervolle toilet decoratie

geschreven door Lynn
Tips voor sfeervolle toilet decoratie

Het toilet is waarschijnlijk niet de eerste ruimte waar je aan denkt als je je huis gaat restylen. Maar heb je enig idee hoeveel minuten per dag je in dit kleine kamertje doorbrengt? Dat zijn er waarschijnlijk een hele boel. Daarom is het fijn om van je wc een aangename ruimte te maken voor jou én je gasten. Ga aan de slag met toilet decoratie en creëer een speciale sfeer in de kleinste kamer van je huis.

Waarom wc-decoratie?

Waarom zou je je toilet stijlvol willen maken? Voor ons is het antwoord op deze vraag heel simpel. Ten eerste is het een ruimte waar iedereen die op bezoek is wel even komt. Ten tweede ben je zelf meerdere keren per dag op het toilet te vinden. Dus waarom zou je het dan niet mooi maken? Je kunt zoveel leuks met de styling van het toilet doen dat we deze kamer zeker ook onder handen gaan nemen.

wc-groen-decoratieBron: Studio_m11 via HomeDeco Binnenkijken




 

Tip 1 werk met sfeer in de wc

Wil je graag dat je toilet aansluit bij de styling van je hele huis, of waan je je in deze kamer in een compleet andere sfeer? Denk er eerst eens over na wat voor stijl je in de toilet wilt creëren. Hieronder een paar fijne stijlen die je in het toilet kunt toepassen:

Basic met natuurelementen: Een basis wc is fris en licht maar met deze stijl geven we hier een andere draai aan. Kies voor een betonlook muur in een licht grijstint. Voeg eikenhouten accenten toe in de vorm van zwevende planken of het meubel onder de wasbak. Hang een mooie lamp op die zachte patronen op de muur geeft. Houdt je van een stoer randje? Maak dan het geheel af met zwarte accessoires zoals een zwarte kraan, toilet, wc-rolhouder en een kleine prullenbak.
toilet-grijs-houtBron: By_maaikejans via HomeDeco Binnenkijken




 

Romantisch met een rauw randje: Denk bij deze wc aan warme en lichte kleuren gecombineerd met items van riet en rotan. Je kunt aan de gang gaan met terracotta kleuren of ga voor witte honinggraattegels in combinatie met pastel accessoires. Bij romantische wc-decoratie passen ook pastelkleurige vazen, een gevlochten rieten mand voor schoonmaakspullen en een organisch gevormde spiegel.
toilet-bohemianBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Donkere aankleding van het toilet: Een toilet met donkere kleuren en klassieke materialen heeft iets spannends en mysterieus. Ga voor een donkere kleur op de muur of behang met textuur. Kies als wanddecoratie voor bijvoorbeeld wijnrode wandplanken en hang een spiegel met zwart metalen rand aan de muur. Waan jezelf in een hotel chique stijl door het af te maken met dikke en zachte gastendoeken.

toilet-donkerBron: Marouschka via HomeDeco Binnenkijken


Mirror Organic Oval
Present Time


 

Tip 2 werk slim met de ruimte

In de toilet heb je gewoon niet zoveel ruimte, daarom moet hier slim mee omgaan. Zo kun je een nis in de muur plaatsen waar je spulletjes op kan zetten. Berg hier bijvoorbeeld je wc-rollen op in een leuke mand of blik. Daarnaast is het ook handig om te werken met wandplanken of rekken. Kijk vooral of je ruimte aan de wand kunt creëren om handige spullen in op te bergen.

toilet-nis-groenBron: About_interiors via HomeDeco Binnenkijken




 

Tip 3 verschillende soorten decoratie

Decoratie voor het toilet? Ja zeker want ook deze kamer mag er stijlvol uitzien. Als je weinig ruimte hebt kun je dit vooral toevoegen door wanddecoratie. Hang een mooie poster aan de muur, een wandplank met accessoires of juist een paar persoonlijke foto’s. Als je een hoog plafond in de wc hebt kun je ook een leuke hanglamp ophangen. Ga helemaal los met een leuke spiegel, vaas en droogbloemen.

Daarnaast kunnen ook de praktische items zoals de wc borstel, kraan en de wc-rolhouder er stijlvol uitzien. Ga bijvoorbeeld voor marmer of maak de toilet chique met praktische items in het koper of goud.

toilet-persoonlijke-foto'sBron: Ingrid-437 via HomeDeco Binnenkijken




 

Tip 4 geef je toilet net dat beetje extra

De toilet kun je net dat beetje extra geven alsof het je eigen hotel is. Zet een mandje neer met daarin een neutrale deodorant en bodymist. Zorg ervoor dat er naast de kraan een lekkere zeep staat en hang een zachte handdoek op aan de wand. Met geurstokjes en een luchtverfrisser ruikt het toilet ook nog eens heerlijk!

toilet-met-accessoiresBron: Paul-421 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 26x de leukste tegels & behangetjes om het toilet op te fleuren
- Met deze tips laat je het toilet groter lijken
- Je moet het maar durven: een zwarte toiletpot

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...