Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Je moet het maar durven: een zwarte toiletpot

geschreven door julia_

Je moet het maar durven: een zwarte toiletpot

Vorige maand schreven we al over zwarte badkamers en op welke manieren je zwart kunt toevoegen aan je badkamer. Tegenwoordig zien we steeds meer zwarte elementen in de badkamer en in de wc. Denk aan zwarte douchekoppen, kranen, wasbakken, maar ook aan de zwarte toiletpot. Vooral matzwarte toiletpotten zijn populair. Je kunt zwart zo ver doorvoeren als je zelf wilt. Ben je benieuwd hoe je een zwarte toiletpot combineert en wat de voordelen zijn? Je leest het hieronder!

toiletpot zwart Bron: theultralinx

toiletpot zwart Bron: manieke

Minder wit
De laatste tijd zien we steeds minder witte badkamermeubels en steeds meer zwarte en gekleurde badkamermeubels. Het toevoegen van zwarte elementen aan de badkamer is een grote trend van 2019. Deze zijn meestal mat afgewerkt, wat voor een stoere, industriële look zorgt. Ga je voor een glanzende afwerking, dan zal de uitstraling wat luxer zijn.

Voordelen
Waarom zou je voor een zwart toilet kiezen? Een voordeel hiervan is dat zwart afkleedt. Wanneer je zwarte kleding draagt, lijk je slanker en dit werkt hetzelfde bij een zwart toilet. Deze zal minder groot lijken, waardoor de ruimte groter lijkt. Een tweede voordeel is dat zwart tijdloos is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zwarte toiletpot al na een paar jaar vervangen moet worden.

toiletpot zwart Bron: behance

toiletpot zwart Bron: cartelledesign

Hoeveelheid zwart
Wanneer je de hele ruimte zwart of antraciet maakt, zal dit een chique uitstraling geven. Ook geeft het een intieme sfeer. Je kunt natuurlijk ook voor enkel zwarte accenten gaan. Begin met een zwarte kraan en kijk of je nog meer zwart wilt toevoegen, of dat je het genoeg vindt. Let alleen wel op dat het wat rommelig kan overkomen wanneer je zwart niet overal doorvoert. Een zwarte kraan naast een zilveren afvoerplug is niet de beste combinatie. Wil je echt in de hele badkamer of wc zwart doorvoeren? Vergeet het zwarte toiletpapier dan niet!

Combineren
Zwart is mooi te combineren met hout, beton, of zoals hieronder te zien is, met steen. Maar je kunt het natuurlijk ook combineren met wit. Op een witte achtergrond springt jouw zwarte toiletpot er echt uit!

toiletpot zwart Bron: behance

toiletpot zwart Bron: manieke

Zie ook:
-7 manieren om van het toilet een eyecatcher te maken
-4 stylingtips voor een botanische badkamer
-6x binnenkijken bij badkamers met betonlook