Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Tuinstijl: minimalistische tuin

geschreven door Lynn
Tuinstijl: minimalistische tuin

Niet te veel tierelantijntjes en veel rust en eenvoud; dat is de minimalistische tuin! In deze tuinen zie je vaak een heldere indeling terugkomen. Rechthoekige vormen, natuurlijke kleuren en materialen met veel textuur: steen, hout en grind. Planten spelen maar een kleine rol in deze stijl. Als je niet zoveel onderhoud aan de tuin wilt hebben is dit een perfecte optie 😉. Kijk je mee hoe je dit zelf aanpakt?

Voelbaar

Steen kan natuurlijk niet ontbreken in de minimalistische tuin. Zorg ervoor dat de verschillende soorten steen in de tuin mooi bij elkaar passen. Plaats bijvoorbeeld rotsen, grind en straatstenen. In combinatie met makkelijk te onderhouden planten kun je een verbluffend effect creëren. Houd je wel erg van planten? Kies dan een paar grote eyecatchers en houdt de rest rustig.

tuin-minimal-loungeBron: Huisjeinhaarlemstad via HomeDeco Binnenkijken




 

Groot en ruimtelijk

Om dat ontspannen gevoel in de tuin te brengen is de indeling van groot belang. Het is bij deze tuinstijl belangrijk om niet helemaal los te gaan, maar juist te focussen op de indeling. Ga voor eenvoudige strakke lijnen zonder te veel poespas. Maak het geheel zacht door ronde of geometrische vormen toe te voegen. Als je een hele grote tuin hebt kun je deze onderverdelen in verschillende vlakken. Gebruik hiervoor omheiningen van stenen plantenbakken of rotsen.

minimalistische-tuinBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleurenpalet

Om rust in het geheel te brengen blijven we in het kleurenpalet vooral bij de aardetinten. Denk aan diepgroen, grijs en verschillende natuurlijke tinten. Kleurrijke bloembedden of bonte accessoires zul je niet terugvinden in deze tuin. Voor een speels effect kun je wel verschillende materialen met elkaar combineren. Een zacht kleed op de tuinbank gecombineerd met een houten tafel en stalen stoelen.

minimal-tuin-picknick-tafelBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Flip Tray Large
Steellish



 

Bijzondere accessoires

Om deze tuin uniek te maken gaan we werken met bijzondere accessoires. Een zen bonsai boom waaronder je kunt mediteren of moderne buitenverlichting in ronde vormen. Ga voor groot en laat alle kleine accessoires op zolder. Onder het mom van; less is more!

minimal-tuin-planten-verandaBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Tuinstijl: Bohemian vibes
- Tuinstijl: de gezellige tuin
- De populairste tuinstijlen van dit moment

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...