Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Typisch anne_home_14

geschreven door tessa_vallinga

Typisch anne_home_14

Anne en Demis zochten lang naar hun nieuwe droomhuis en waren dolblij met hun langverwachte vondst in Bemmel. Het huis uit 1999 kon wel een opknappertje gebruiken, maar dat hield het koppel niet tegen. Ze staken de handen uit de mouwen en met Anne haar creatieve visie wisten ze het huis te veranderen tot een waardig paleisje!

eetkamer Anne

Profiel

Waar:
Bemmel, Nederland.

Wie:
Demis, Anne, Didi, Lot, Sam en Joep.

Over het huis:
- Twee onder één kap woning
- Uitgebouwd
- Eind jaren '90

Woonstijl:
Een mix van Scandinavisch, landelijk en bohemien.

Bijzonder:
De garage is voor een gedeelte omgetoverd tot speelkamer voor de kinderen.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Wij wonen nu twee jaar in dit huis. We wilden met onze vier kinderen wat ruimer wonen. In ons vorige huis sliepen zowel de meiden als de jongens met z’n tweetjes op één slaapkamer. Iets meer slaapkamers vonden we wel erg fijn. Aangezien dit huis niet zo goed onderhouden was, konden we het voor een relatief goede prijs kopen. We zagen veel mogelijkheden qua ruimte."

woonkamer Anne

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Ik heb dagelijks Funda in de gaten gehouden. We zochten al lang en liepen steeds tegen huizen die erg duur waren en waar nog van alles aan moest gebeuren. Toen zijn we op zoek gegaan naar goedkopere woningen met potentie qua ruimte. Zo kwamen we uiteindelijk hier terecht."

keuken Anne

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Ik denk eigenlijk áltijd na over inrichting, maar volg vooral mijn gevoel. Dingen die ik leuk en mooi vind koop ik. Er is altijd wel een leuk plekje mee te creëren. Verder ben ik zo veranderlijk als de pest. Oeps... Mijn inspiratie haal ik regelmatig van Instagram."

tuin Anne

Welke woonstijl hebben jullie in huis doorgevoerd?
"Ik vind niet dat het één specifieke stijl is. Het gaat eerder om een mix van Scandinavisch, landelijk en bohemien. Vooral natuurlijke materialen spreken mij erg aan. Qua kleur ben ik erg sober."

tuin Anne

Hebben jullie hulp gehad?
"Ik bedenk altijd alles zelf. Het is echt een hobby van me om hiermee bezig te zijn. Ik zit dan 's avonds op de bank om me heen te kijken en mijn man, Demis, zegt dan vaak al “O jee, wat gaat er nu weer veranderen?”. Ook hoe de uitbouw moest worden, bedacht ik met een grote kop thee aan de keukentafel. Ik ga dan tekenen en kom gaandeweg op ideetjes."

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Nee joh, ik zei al, ik ben zo veranderlijk als de pest! Het verandert steeds. Een aantal jaar geleden was onze woonstijl echt landelijk te noemen. Daar was ik op een gegeven moment op uitgekeken. Dan gaat de boel op Marktplaats en komen er weer nieuwe spulletjes in huis."

overloop Anne

Zijn jullie het wel eens oneens geweest over de inrichting?
"Eigenlijk zijn we het nog nooit oneens geweest. Demis vindt alles goed wat ik doe. Als ik het maar niet doe als hij lekker op de bank zit 's avonds, of hem ermee lastigval. Ik zou wel graag een witte vloer willen, maar dat houdt hij echt tegen. Oké, ik geef toe, dat is misschien ook niet echt handig met vier kinderen, een hond en dagelijkse zoete inval."

slaapkamer Anne

Hebben jullie je aan bepaalde regeltjes gehouden bij de inrichting van jullie huis, waarvan je denkt dat die ook handig zijn voor anderen?
"Regeltjes? Nee, daar doen wij niet aan. Het enige wat ik aanraad is na te denken over het belang van licht in huis. Wij hebben gekozen voor veel raampartijen in onze aanbouw. Een pui met glas over de gehele breedte van het huis en ook nog een grote lichtstraat. De oude openslaande deuren hebben we weer teruggeplaatst in de speelkamer, die was eerst een garage. Zo'n lichtstraat zou ik iedereen wel aan kunnen raden. Wel met zonwerend glas erin😉!"

badkamer Anne

"We voelen ons fijn en gelukkig hier. Dat is ook veel waard, toch?"

Hoelang denken jullie nog in dit huis te wonen? Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Ik denk dat wij hier niet meer weggaan. Een oud boerderijtje kopen is een droom van mij, maar mijn lieverd heeft twee linkerhanden. Dus dat gaat 'm helaas niet worden. Maar ik blijf lekker dromen hoor! Ach... We voelen ons fijn en gelukkig in dit huis. Dat is ook heel veel waard, toch?"

slaapkamer Anne

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Bovenaan de trap hebben wij een hoekje gemaakt met spulletjes van ons overleden dochtertje Roos. Hier staan knuffeltjes en andere spulletjes die we destijds van vrienden en familie kregen. Zoals het gedicht dat mijn broertje voor haar schreef. Een onopvallend, maar heel dierbaar plekje dus."

Wat maakt jullie huis nu echt tot een huis?
"In een huis moet je lekker kunnen leven, vind ik. Niet te voorzichtig hoeven zijn en fijne plekjes en hoekjes om te kunnen zitten. Ik vind dit in ons huis erg fijn."

logeerkamer Anne

Wat is jullie ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Zoals ik eerder al zei, licht is heel belangrijk. Zorg dat er veel licht binnenkomt. Als dat niet kan, maak de ruimtes dan niet te donker. Licht is zó fijn, vinden wij. Verder lekker je hart volgen. Het gaat er immers vooral om dat je je fijn voelt in je eigen huis, met spulletjes die jij mooi en waardevol vindt."

Meer zien van Anne haar interieur?
Instagram: @anne_home_14

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020
geschreven door julia_

Dit zijn de twee grootste keukentrends van 2020

Nog iets meer dan twee maanden en we zitten alweer in 2020! Dat we dichterbij de jaarwisseling komen, betekent dat er steeds meer interieurtrends voor het volgende jaar bekendgemaakt worden. Ga je binnenkort je keuken veranderen? Lees dan eerst dit artikel. Hieronder vertel ik je wat de twee groo...

meer...