Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Binnenkijken

Typisch Fenja_interieur

geschreven door Tessa
Typisch Fenja_interieur

Beiden geboren en getogen in en in de omgeving van Leiderdorp wilden Fiona en Robin niets liever dan een woning in dit fijne vertrouwde dorp. Met geluk vonden ze er een ruime benedenwoning met heerlijke grote tuin uit de jaren 80, en toverden het om tot een licht wit en vrolijk bohemien paradijs.

eetkamer fenja_interieur

Profiel

Waar:
Leiderdorp, Nederland.

Wie:
Robin, Fiona en katten Thimba en Kenji.

Over het huis:
- 60 vierkante meter
- Benedenwoning uit de jaren 80

Bijzonder:
- Grote tuin

Woonstijl:
Bohemien & wit.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Sinds maart 2015 wonen we in deze benedenwoning in Leiderdorp. Ik ben geboren en getogen in Leiderdorp en Robin komt uit een dorp hiernaast. Eén ding was zeker. Het huis moest in deze omgeving zijn. Op een winteravond heb ik samen met m’n moeder het huis bezichtigd. Robin moest werken dus hij kon helaas niet mee. De oud bewoonster was al druk bezig met verhuizen en we moesten al zigzaggend tussen de dozen door naar de andere kamers. Het was vrij donker en eigenlijk zag ik niet zoveel. Wel dat er op elke muur een andere kleur zat, dat het behang aan alle kanten losliet en dat het erg vies was. Ondanks dat alles vond ik de ruimte vrij ruim voor een eerste woning. Ook konden we de auto voor de deur kwijt, was het dichtbij het winkelcentrum en zaten we zo op de A4.Dat alles gaf voor ons de doorslag."

gedekte tafel fenja_interieur

"Pas later kwamen we erachter dat er een grote tuin bij het huis zat. Dit was de kers op de taart!"

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Na twee jaar bij elkaar gelogeerd te hebben wilden we graag gaan samenwonen. Ik stond al vanaf mijn 18e jaar ingeschreven bij de woningbouw dus via deze weg zijn we opzoek gegaan naar een huis. Al vrij snel kwamen we deze woning tegen. Na de bezichtiging was het nog maar de vraag of we kans zouden maken op deze woning. We stonden op nummer 11 en er waren dus nog genoeg andere gegadigde voor deze woning. Elke dag kwamen we een stapje dichterbij. Nummer 8, nummer 5, tot we nummer 2 waren. Ik moest die dag werken en om 5 uur kon ik de uitslag zien. De hele dag was ik op van de zenuwen maar daar was dan het moment. Ik logde in en sprong een gat in de lucht. We kregen de woning! De staat van het huis is onze redding geweest. Toen we even later de sleutel kregen zagen we pas wat voor een grote tuin erbij zat. Dat was de kers op de taart!"

bohemien tuin fenja_interieur

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Nee, ik denk er niet eens bewust over na. Ik zie zoveel mooie dingen dat we regelmatig veranderen van stijl. Ik wilde graag een licht interieur. We hebben maar aan één kant ramen dus het is niet heel licht binnen. Ik houd juist wel van lichte interieurs dus ik ben simpelweg zo ongeveer alles wit of licht gaan schilderen. Wat voelde dat fijn! Mijn liefde voor bohemien is gekomen na onze vakantie naar Bali afgelopen zomer. Wat een prachtig eiland en wat een creatief volk. Wat zij allemaal wel niet maken van o.a. schelpen, veren, hout en bamboe!"

bohemien items fenja_interieur

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Het is een bohemien, basic interieur met veel natuurlijke materialen en veel wit. Daarnaast zie je veel spullen uit Indonesië en Marokko. De grote meubels die we 4 jaar geleden kochten hebben we nog steeds. Dat is de basis, die heb ik inmiddels bijna allemaal witgeschilderd. Met de accessoires heb ik het bohemien sfeertje toegevoegd. Ik begon met wat spulletjes uit Bali en ik ben dat uit gaan breiden met basic accessoires. De Bohemien accessoires heb ik voornamelijk bij webshops gekocht of zelf gemaakt. Dat laatste is leuk om te doen en maakt je interieur eigen."

bohemien zithoekje fenja_interieur

Hebben jullie hulp gehad bij de inrichting van jullie interieur?
"Nee, ik bedenk het allemaal zelf. Ik ben gek op interieur en ik heb ook een interieuropleiding gevolgd. Ik zie veel mooie interieurs voorbijkomen op voornamelijk Instagram en Pinterest. Dat is dan ook een grote inspiratiebron voor mij. Daarnaast bezoek ik regelmatig woonwinkels en webshops. Erg lastig om dan weer met lege handen naar huis te gaan of om niks te bestellen. Het is echt een hobby van mij."

bohemien woonkamer fenja_interieur

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Dit is al de derde woonstijl in vier jaar. De eerste inrichting hebben we samen uitgezocht en met de jaren heb ik er elke keer een ander tintje aangegeven. We begonnen met een Scandinavisch interieur. Vervolgens ben ik groen gaan toevoegen. Het begon met wat kussens en wat planten en op een gegeven moment was alles zo’n beetje groen. Als ik die foto’s terug zie vind ik dat nog steeds erg mooi. De grote meubels zijn nog steeds de eerste meubels. Dat scheelt een hoop geld en met een likje verf of andere greepjes heb je in een handomdraai een andere sfeer."

bohemien woonkamer en kat fenja_interieur

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Eigenlijk liggen we vanaf het begin al niet helemaal op één lijn. Robin houdt van een modern/ chic interieur. Ik verander elk jaar zo’n beetje. Helaas is modern/ chic nog niet gepasseerd. Maar wie weet… De eerste inrichting hebben we samen uitgezocht en uiteindelijk heb ik het naar mijn hand gezet. Robin heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Grote klussen overleggen we wel. Het moet niet zo zijn dat hij zich er niet in thuis voelt."

bohemien slaapkamer fenja_interieur

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"De krabpaal is wel echt een herkenbaar item in ons huis. De standaard kattenattributen vinden wij niet mooi en aangezien het middenin de woonkamer staat gingen we opzoek naar een uniek item. Ik vond deze op marktplaats. De verkoper maakte ze zelf als hobby. Hij heeft zelf ook katten en wilde net als wij een mooi uniek item in huis. We hebben inmiddels wel de poot vervangen. Deze was van hout maar was gaan splijten waardoor hij instabiel was geworden. De betonnen poot hebben we zelf gemaakt. Het was nog een hele klus om hem weer naar binnen te krijgen met zo’n zware poot."

bijzondere krabpaal fenja_interieur

"Als trends niet bij ons passen gaan we er niet in mee. We doen gewoon wat we mooi vinden!"

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Nee, eigenlijk niet. We doen gewoon wat we mooi vinden. Ik houd mij wel bezig met de trends maar ik trek eigenlijk voornamelijk mijn eigen plan. Als de trends niet bij mij passen dan ga ik er niet in mee. Gelukkig zie je nu heel veel natuurlijke materialen in de winkels. Dat past helemaal in ons straatje."

bankje fenja_interieur

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"We hopen binnen twee jaar een ander huis te kunnen kopen. Het liefst een nieuwbouw eengezinswoning. Dit met oog op de toekomst. Dit is een prima eerste woning, maar met één slaapkamer missen we wel wat extra ruimte. We nemen in ieder geval de krabpaal, chakki tafel en het houten bankje mee. Dat zijn mijn favoriete items momenteel in huis."

bohemien accessoires fenja_interieur

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"De oma van Robin is overleden en zij was een erg creatief mens. Boetseren was één van haar grootste hobby’s. We hebben twee beeldjes van haar in huis. Deze hebben een speciale waarde."

bohemien accessoires fenja_interieur

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"We zijn echte huismussen en dus graag thuis. Voor mij voelt dit huis aan als een thuis door alle spullen die ik met liefde heb verzameld. Ik heb een kussen- en waxinelichtjes tik. Daar kan je er in mijn ogen niet genoeg van hebben. We branden aardig wat kaarsen af in een jaar. Natuurlijk spelen de katten een grote rol. Zodra we wakker worden of thuiskomen worden we luidkeels onthaald. Er gaat ook geen avond zonder katten op schoot voorbij."

bohemien woonkamer met robin en Fiona

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Veel mensen kiezen eerst een vloer en een kleur uit voor de muur en gaan dan meubels uitzoeken. Vloeren en verf heb je in heel veel kleuren terwijl meubels vaak maar in één kleur of een paar te verkrijgen zijn. Je kan een vloer en verfkleur dus veel makkelijker aanpassen aan je interieur dan andersom. Hier kwam ik ook pas later achter. Dit gaan wij dus in het volgende huis sowieso op deze manier doen."

Meer zien van Fiona haar interieur?
Instagram: @fenja_interieur

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Tuin

Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

geschreven door Julia
Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Dat zwart populair is in het interieur, is al jaren bekend. Het blijft echter niet bij het interieur, want we zien de kleur ook steeds vaker terugkomen in de tuin. Wanneer je zwart in je interieur hebt verwerkt en dit ook buiten toepast, betrek je de tuin meer bij je interieur en maak je er één g...

meer...