Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Typisch Fijnthuiszijn

geschreven door Tessa
Typisch Fijnthuiszijn

Klein maar fijn. Een uitspraak die in het huis van Maarten en Stephanie zeker opgaat. Ondanks het minimaal beschikbare oppervlak wisten zij van hun monumentale pand in Bergen op Zoom een echt droomhuis te maken. Benieuwd naar hoe het er van binnen uitziet? Kijk dan gauw met ons mee!

Bankje voor hoge ramen met hond fijnthuiszijn

Profiel

Waar:
Bergen op Zoom, Nederland.

Wie:
Stephanie, Maarten en mopshond Wiebe🐶.

Over het huis:
- Monumentaal pand uit 1490
- Drie verdiepingen
- Circa 150m2
- + gewelvenkelder
- 97m2

Woonstijl:
Eclectisch: Scandinavische basis met bohemien, industriële en art deco invloeden.

Bijzonder:
Hartje centrum gelegen tegen Nederlands oudste stadspaleis het Markiezenhof.

................................................................................................................

Hoe lang wonen jullie al in dit huis?
"Wij wonen nu drie jaar in dit huis. We zochten een huurhuis om samen opnieuw op te starten en wilden graag iets in het centrum en iets authentieks. Ik ben weg van de charme van oude huizen. Die brengen karakter en verhalen met zich mee. We zochten iets met een tuin. Dit huis is niet groot, maar heeft wel een rustige stadstuin en heerlijk dakterras met prachtig uitzicht. Dit samen met de grote schouw zorgde ervoor dat we er direct verliefd op werden."

Woonkamer Stephanie

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Een betaalbaar huurhuis vinden is lastig. Ik liep langs dit huis en zag de oud-bewoonster verhuizen. Ik vroeg naar de situatie en ze vertelde dat ze nog nieuwe huurders zocht, omdat het met een geïnteresseerde toch niet doorging. Daar hebben we gelijk werk van gemaakt en toen was het zo rond. Het pand is in bezit van Vereniging Hendrick de Keyser, die hebben zo’n 400 bijzondere panden in heel Nederland. Ze zijn redelijk streng qua huurders, dus een warme lead kan dan erg handig zijn."

woonkamer Stephaniewoonkamer Stephanie

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Die radars gaan bij mij al vrij snel draaien als ik een huis zie en ga nadenken over de inrichting. Binnen twee weken was alles helemaal ingericht en had het al gelijk een huiselijke sfeer. Toch groeit een inrichting altijd, vind ik. Nadat je alle seizoenen in een huis hebt meegemaakt, weet je pas echt wat past bij het huis en jezelf. Daardoor ben ik eigenlijk nu, na 3 jaar, pas echt tevreden."

Keuken Stephanie

Wat is jullie woonstijl?
"Ik vind veel dingen mooi, zolang het maar in de juiste setting staat. Ik zou in alle stijlen huizen kunnen inrichten. Ik kijk voornamelijk naar wat bij het huis past en waar je binnen je leefstijl behoefte aan hebt. Dan kom je al snel op een mix van stijlen uit. Ik houd ervan als het niet binnen één stijl past, maar het geheel wel klopt. Het mag een beetje schuren, dat maakt het spannend en speels."

Keuken Stephanie

Hebben jullie hulp gehad bij de inrichting van het huis?
"Nee, we hebben alles zelf gedaan. Ik verzin wat en dan voer ik het uit. Voor de vorm bespreek ik het soms nog met Maarten, maar ongeacht zijn mening doe ik het toch, haha😉. Hij moet dingen vaak eerst zien, ik heb dan in mijn hoofd het plaatje voor me en weet of iets wel of niet kan. Hij vertrouwt mij hierin en is achteraf ook altijd tevreden!"

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Hij is wat volwassener geworden, onze stijl verandert echt met ons mee. Toch blijft hij in de basis altijd Scandinavisch met bohemien en stoere elementen. Door dit huis is er een klassieke touch toegevoegd, richting art deco."

Gang Stephanie

"Maarten heeft weleens twijfels over mijn plannen."

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Eigenlijk niet. Soms spreekt Maarten wel zijn twijfels uit over mijn plannen, maar hij weet dat ik er meer zicht op heb en het uiteindelijk altijd goed komt. Dus die laat mij mijn gang gaan en vind alles dan vaak ook echt een verbetering. Zoals laatst nog, onze dusty pink/ terracotta muurverf. Hij dacht “Wat!? Roze muren?!”, maar kwam thuis en vond het geweldig! Warm, donker, gezellig, toch net even wat anders, een sfeer die hij direct helemaal fijn vond."

Werkkamer Stephanie

Welk item (of welke items) is echt kenmerkend voor jullie interieur?
"Dat is een item wat al in het huis zat: onze schouw! Onhandig groot in verhouding met de rest (onze woonkamer is maar 18m2 en hij staat pontificaal in het midden), maar zo’n sfeermaker. Omdat we nergens anders handig een tv-meubel kwijt konden hangt de tv nu daarop. Vond ikzelf niet ideaal, daarom heb ik de schouw off-black geschilderd. Nét iets minder diepzwart dan de schouwmantel zelf, maar wel donker genoeg om de tv te doen wegvallen. De schouw valt door het zwart nu nog meer op!"

Slaapkamer StephanieSlaapkamer Stephanie

Hebben jullie je aan bepaalde regeltjes gehouden bij de inrichting van jullie huis, waarvan je denkt dat die ook handig zijn voor anderen?
"Omdat het vooral een hoog en niet diep huis is, is het echt niet groot. We hadden ook zo onze beperkingen vanuit de vereniging waarvan we het huren. We werden dan ook haast gedwongen creatief te zijn qua inrichten. Omdat we het huren, verbouw je bijvoorbeeld niet zo maar de keuken of zolder. Ik heb zo budgetvriendelijk mogelijk alles opgeknapt. Daarbij moesten we ook erg rekening houden met de ruimte. In een kleine woonkamer moet je weloverwogen keuzes maken bijvoorbeeld over wat je er wel in wilt of wat vooral niet. Op mijn eigen blog heb ik een aantal artikelen staan met tips voor bijvoorbeeld het inrichten van een kleine woonkamer of het verven van een laminaatvloer. Ja, dat laatste kan dus gewoon 😉. Je zou kunnen stellen dat we dus juist wat out of the box en regel-loos te werk gaan haha!"

Slaapkamer StephanieSlaapkamer Stephanie

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Alles wat we fijn vinden aan thuis zijn vinden we terug in dit huis. Lekker buiten genieten (we hebben wel 6 verschillende chillplekjes gecreëerd in de tuin en op het dakterras), kokkerellen in onze minikeuken waarin alles binnen handbereik is, in de winter lekker de haard aan… Ook de locatie maakt ons huis een thuis. Wij zijn graag op de plek waar het allemaal gebeurt, in het centrum dus. Er is altijd reuring, dat vinden we heel fijn!"

Achtertuin Stephanie

Meer zien van Stephanie haar interieur?
Instagram: @fijnthuiszijn.nl

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Accessoires

Zo geniet je optimaal van je geurkaars

geschreven door Gaby
Zo geniet je optimaal van je geurkaars

Geurkaarsen zijn in veel huizen een echte favoriet, zeker in het najaar. Binnen een handomdraai heb je de gezelligheid in huis gehaald én ruikt het ook nog eens heerlijk binnen. Een kaars aansteken is eigenlijk simpel, maar wist je dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen waardoor je nog la...

meer...