Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Typisch Happy Ayla

geschreven door tessa_vallinga

Typisch Happy Ayla

Ayla en Martijn hoefden niet lang na te denken over de inrichting van hun nieuwe huis. Ze hebben exact dezelfde smaak, zijn het altijd met elkaar eens en wisten dan ook met gemak in twee jaar tijd van hun huis hun thuis te maken!

Werkplek Happy Ayla

Profiel

Waar:
Wormer, Nederland.

Wie:
Ayla en Martijn. Een baby in de buik. En katten Snowie en Sunnie.

Over het huis:
- 130 vierkantemeter
- Nieuwbouw uit 2017
- 3 verdiepingen

Bijzonder:
- De grote badkamer over de hele breedte van het huis (van 5x 3 meter)!

Woonstijl:
Botanisch, Scandinavisch en strak.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Mijn vriend en ik zijn inmiddels alweer bijna 14 jaar samen. We zijn voor het eerst gaan samenwonen in een particulier huurappartement. Omdat we beiden niet uit de randstad komen en daar werkten gingen we dichterbij wonen in Heemskerk. Na een paar jaar werd het toch te klein en begon onze zoektocht naar een ander huis. We hebben ongeveer een halfjaar huizen bezichtigd maar konden niets vinden naar onze smaak. Totdat we een project voor nieuwbouwhuizen voorbij zagen komen. We hebben ons direct ingeschreven en een jaar later kregen we de sleutel van ons huidige huis in Wormer. We hebben gekozen voor een nieuwbouwhuis omdat Martijn niet van oudere huizen houd. Jaren 30 vindt hij bijvoorbeeld niets, te veel onderhoud haha! En wat super fijn is is natuurlijk het zelf allemaal inrichten!"

modern tv meubel en accessoires

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"We hebben ons ingeschreven op de wachtlijst. In eerste instantie waren we eigenlijk niet ingeloot. Al onze plannen in de vuilnisbak gegooid. Maar gelukkig werden we drie weken later gebeld dat iemand de financiën niet rond kreeg en wij toch wel in aanmerking voor het huis kwamen!"

Scandinavische woonkamer

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Nee, totaal niet. We zijn het vaak met elkaar eens over de inrichting en hadden van te voren al besproken hoe en wat we zouden aanpakken. We zijn pas nieuwe meubels gaan kopen toen we al enige tijd in het huis woonden."

Scandinavische woonkamer

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Ik zou onze stijl omschrijven als Scandinavisch. Maar door het vele groen ook wel botanisch en anderzijds zie je hier ook een hoop moderne items. Bij ons zul je in ieder geval nooit items uit de kringloopwinkel zien. Of het moet écht modern zijn😉."

moderne eetkamer

"Het grappige is, als je op mijn feed terug kijkt zie je het nog..."

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Ons oude appartement, waar we vijf jaar samen woonden, was heel klein. We hadden hier hele donkere meubels en witte muren. Hier zijn we nu van af gestapt. Als je terugkijkt op mijn feed kun je het grappig genoeg allemaal nog terugzien!"

moderne badkamer

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Eigenlijk alleen over ronde salontafels en eettafels. Ik vind het fantastisch, maar Martijn moet er niks van hebben. Voor de rest zijn we het overal over eens, haha😉!"

Scandinavische slaapkamer

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Wij hebben een ‘grapjeslamp'. Het is een met led verlichte lampenkap uit een glasplaat gesneden. Verder zijn de rustige groen- en grijstinten kenmerkend bij ons thuis. Én uiteraard onze katten Sunnie en Snowie!"

moderne badkamer

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Helemaal niet! Ik geloof er in dat je gewoon lekker je eigen ding moet doen en moet doen wat goed voelt."

moderne badkamer

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Zeker nog een jaar of vier. We zien dit momenteel als onze starterswoning en willen later als we groot zijn wel graag groter gaan wonen😉!"

moderne badkamer

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Spulletjes van oma. Deze zijn niet direct zichtbaar. Maar toch heeft bijvoorbeeld haar Maria beeldje voor mij veel emotionele waarde. Verder zijn we niet erg materialistisch."

Maria beeldje van Happy Ayla

"Laats kocht ik kussens van 90 euro per stuk, om er vervolgens achter te komen dat ik ze niet in ons huis vind passen!"

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"We houden niet van een te druk huis. Maar wel van sfeer. Ik heb laatst een miskoop gedaan. Echt hele prijzige kussens van 90 euro per stuk gekocht. En ik vind ze toch echt veel te druk en ik word er onrustig door. Zonde! In de toekomst houd ik er toch maar weer beter rekening mee."

Happy Ayla

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Balans… in kleuren. En gewoon doen wat fijn voelt. Wij zijn in de korte twee jaar dat we er wonen al weer veranderd van muurkleuren, omdat dat beter voelde. Mijn ultieme tip is dan ook echt achter komen waar jij van houdt!"

Meer zien van Ayla haar interieur?
Instagram: @happy_Ayla

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
geschreven door rosa

24x de leukste kraamcadeaus onder €30

Heeft iemand in jouw omgeving net een kindje gekregen en ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 24 van de leukste kraamcadeautjes op een rijtje gezet ónder €30,00! Shopze! Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about', ‘View')...

meer...