Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Typisch Huisje_35

geschreven door Tessa
Typisch Huisje_35

Stefanie en Alex hadden een bezichtiging van een huis in Elburg. Van te voren wisten ze niet eens hoe het huis er van binnen uit zag, maar ze werden verliefd! Diezelfde week nog kregen ze de sleutel en één dag later sliepen ze voor het eerst in hun nieuwe paradijsje.

Stefanie en Alex

Profiel

Waar:
Elburg, Nederland.

Wie:
Stefanie, Alex en katten Mufasa, Nala en Kion😸.

Over het huis:
- Jaren 70 woning
- Eengezingswoning
- Drie verdiepingen

Woonstijl:
Een simpele basis gemixt met Scandinavisch en industrieel.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Alex en ik wonen sinds juni 2015 samen in dit huis. We wilden al een tijdje gaan samenwonen, maar ik vond het belangrijk eerst mijn studie af te ronden. Hierna zijn we gelijk gaan reageren op huurwoningen die ons wat leken qua huurprijs en locatie. Alex woonde destijds in Steenwijk. Ik in Harderwijk. Na veel pogingen te hebben gedaan voor een huurwoning in Harderwijk zijn we toch iets verder weg gaan zoeken. Het ging toen gelijk heel snel. We werden al gauw ingeloot voor dit huis. Van te voren wisten we niet wat we zouden aantreffen bij de bezichtiging. Op de site van de woningcoöperatie was alleen een foto van de buitenkant te zien. We gingen van het ergste uit en namen aan dat er nog veel aan het huis zou moeten gebeuren. Eenmaal bij het huis aangekomen konden we onze ogen niet geloven, het huis was perfect en we konden er zo in. De vorige huurders hebben er maar 5 maanden zelf gewoond, maar hadden wel het hele huis opgeknapt. Wat waren wij hier heel blij mee! Eén dag nadat we de sleutel kregen waren we al verhuisd en hebben we er onze eerste nacht geslapen."

ronde spiegel in lichte hal met letterbord en plant

"We woonden in een bij elkaar geraapt zooitje!"

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Het vinden van ons huis ging heel snel en kwam erg plots. Hierom hadden we nog geen geld kunnen sparen voor eigen meubels. In de jaren vóór het samenwonen hebben we tweedehands meubels gekregen van onze ouders. In het begin was de inrichting dus echt een bij elkaar geraapt zooitje, haha! Afgelopen jaren hebben we de meubels stuk voor stuk geruild voor nieuwe, eigen meubels."

woonkamer met wereldkaart boven bank

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Onze woonstijl valt voornamelijk onder Scandinavisch. Ook is er een vleugje industrieel en modern in ons interieur te vinden. Planten mogen in ons huis niet ontbreken."

grijze bank leuke woonaccessoires

Hebben jullie hulp gehad bij de inrichting van jullie interieur?
"Bij de inrichting van ons interieur hebben we geen hulp gevraagd of gekregen. Ik heb alles zelf verzonnen. Uiteraard wel met een beetje hulp van inspiratiebronnen als Pinterest en Instagram. "

zithoekje witte kuipstoel

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Vergeleken met hoe ons huis er eerst uit zag - een hoopje bij elkaar geraapte meubels - zeker wel. Nu is alles één geheel. Wel houd ik van het veranderen van het interieur, dus het kan zomaar ineens over zijn met bepaalde kleuren of items in huis. Verder zijn er in de loop der jaren meer planten bij gekomen. Ik ben inmiddels een echte plantlady!"

witte wandkast moderne accessoires

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Zeker, er zijn een aantal dingen die er bij Alex echt niet in komen. Dat respecteer ik dan ook, hoewel ik het soms wel blijf proberen als ik het écht graag wil. Zo wil ik bijvoorbeeld graag nog een lichter vloerkleed, een mooie in crème kleur of wit. Alex wil dit echter absoluut niet. Toch blijf ik het maar proberen, haha😉! Oh ja, van Alex mogen er verder wel wat minder planten in huis zijn. Hier denk ik anders over."

eetkamer witte tafel met kuipstoelen

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"We hebben niet echt één specifiek item wat kenmerkend is voor ons interieur. Ik ben heel blij met het geheel op het moment. Een kleurenpalet van wit, grijs en zwart. Afgemaakt met roze accenten en natuurlijk onze mooie planten."

tegels keuken visprint

"Trends houd ik in de gaten, maar ze zijn niet bepalend in huis!"

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"We hebben ons niet echt aan regels gehouden. Ik geloof dat je moet doen wat goed voelt en wat je zelf mooi vindt. Dat is waar je je uiteindelijk het meest thuis in voelt. Wij voelen ons hier thuis in, voor een ander kan dit weer heel anders liggen."

wandrek keukenaccessoires

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Voorlopig wonen we nog prima in deze huurwoning. Op den duur willen we natuurlijk wel gaan kijken naar een koopwoning. Mede omdat je in een huurwoning niet alles zomaar mag en kan veranderen. Ik heb natuurlijk al heel veel ideeën in mijn hoofd over hoe ik het in een eigen koopwoning zou willen doen. Als ik hieraan denk beginnen mijn handen nu al te kriebelen😉! Ik zou wel graag veel van onze huidige meubels en spullen meenemen. De bank absoluut, hier ben ik nog elke dag blij mee."

werkkamer zwart bureau roze accenten

slaapkamer met roze tinten

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"Mijn partner en onze katten natuurlijk! Verder hebben Alex en ik vorig jaar drie super realistische schilderijen laten maken door mijn tante van ze. Deze zijn ons heel dierbaar geworden. Mochten de katten er op een gegeven moment niet meer zijn, dan hebben we nog wel een prachtig aandenken!"

zithoekje roze muur industriële items

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Onze katten! Deze maken het voor ons echt een thuis. Daarnaast vind ik dat de planten ons huis echt huiselijk maken. Ik ben er gek op!"

planten hoekje roze details

planten in de badkamer

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Zoals ik al zei, doe wat goed voelt voor jezelf en kies voor wat je zelf mooi vindt. Het gaat erom dat je huis een thuis wordt. Mocht je er zelf niet uitkomen kan je heel veel inspiratie halen uit Pinterest en Instagram. Dit heb ik ook gedaan!"

Meer zien van Stefanie haar interieur?
Binnenkijken: Huisje_35
Instagram: @huisje_35

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Accessoires

Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

geschreven door charlottekras
Grappigste cadeaus om aan jouw vriend of vriendin te geven

Jouw vriend of vriendin is weer bijna jarig, maar wat moet je nu weer aan hem of haar geven? Ik heb voor jullie wat grappige cadeaus op een rijtje gezet om dit jaar eens origineel te zijn! Bron hoofdfoto: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about...

meer...