Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Bloggers we love

Typisch Huiswaarts

geschreven door Tessa
Typisch Huiswaarts

Bij Rachelle en Wesley staan wel meer dan 50 planten in het huis! Een uit de hand gelopen probeersel noemen ze het. Toch werkt het wel. In de urban jungle van het stel stap je een oase van rust en gezelligheid binnen. Dat vinden we niet verkeerd😉!

Wesley en Rachelle in hun woonkamer

Profiel

Waar:
Breda, Nederland.

Wie:
Wesley, Rachelle en Border Collie Fender🐶.

Over het huis:
- 130 vierkante meter
- 3 woonlagen - Jaren 60 woning

Woonstijl:
Een mix van Scandinavisch, industrieel, kleurrijke elementen en urban jungle.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"Toen Wesley en ik elkaar leerden kennen, woonden we meer dan 80 km bij elkaar vandaan. Al snel hadden we het erover dat we allebei graag in Breda zouden willen wonen. Nadat we allebei onze huizen verkocht hadden bleek dit nog een hele klus: de huizen in Breda zijn schaars en erg gewild. Op dit huis waren we direct verliefd: mooie en lichte ruimtes, de afwerking was prima en ook de keuken en de badkamer waren precies zoals we wilden."

ronde spiegel in lichte hal met planten

"We waren op slag verliefd!"

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"We hadden net met elkaar afgesproken dat we onze zoektocht even ‘on hold’ zouden zetten. We waren de teleurstellingen en het racen naar alle (massa)bezichtigingen even beu. Kort na dit besluit appte mijn broer dit huis door. Hij heeft hier wel kijk op en eigenlijk alles klopte aan dit huis: de ligging, de ruimtes en dichtbij het centrum. We zijn dus toch maar een kijkje gaan nemen. Mijn vriend had het huis net bezichtigd, toen ik daarna welgeteld 10 minuten binnen kon kijken. We waren op slag verliefd! We moesten meteen een besluit nemen, want we wisten dat dit huis gewild was. Een paar dagen later hoorden we dat het van ons was! We zijn nog steeds heel blij met dit huis en willen voorlopig niet weg."

Woonkamer olijfgroene bank en kamerplanten

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"Nee, eigenlijk niet. De witte muren waren een perfecte basis om te beginnen en het inrichten ging eigenlijk vooral op gevoel. Ook de -door de vorige bewoners- blauwgeverfde muur in de woonkamer hebben we een tijd zo gelaten. Toen eenmaal alles een plekje had ben ik hem gaan overschilderen. Zo gaat het nog steeds: als het goed voelt om te schilderen, ga ik aan de slag en als het goed voelt om leuke accessoires te kopen, dan koop ik ze ook gewoon!"

tv-meubel wit en vrolijke woonaccessoires

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"De rode draad door het huis is de kleur groen. Je ziet het in de meubels, de muren en de accessoires terug, maar vooral ook in alle planten. In elke ruimte in huis zijn wel planten te vinden. Het is een beetje een uit de hand gelopen probeersel. Toen de pannenkoekplant een hit werd, wilde ik er ook graag een hebben, ook al wist ik dat ik geen groene vingers had. Toen deze in leven bleef en ik zelfs aan het stekken geslagen was, kwam de een na de andere plant in huis. Ik heb ze niet meer geteld de laatste tijd, maar het zullen er inmiddels rond de 50, 60 zijn. De verzorging kost wat tijd, maar dat heb ik er graag voor over. Ik kan me een huis zonder planten niet meer voorstellen."

lichte eetkamer bijzondere muurdecoratie

Hebben jullie hulp gehad bij de inrichting van jullie interieur?
"De tijd tussen de koop van het huis en de sleuteloverdracht was precies lang genoeg om Instagram en Pinterest af te struinen voor inspiratie. De inrichting hebben we zelf gedaan. Ik ben gek op alles rondom interieur. Het is echt een hobby geworden. Ik verander geregeld iets in huis. Mijn vriend vindt gelukkig veel goed en helpt me dan mee met verplaatsen, sjouwen en boren als dat nodig is."

witte strakke keuken met kamerplanten

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"Onze smaak is niet veranderd, denk ik. Omdat we niet echt één stijl in huis hebben, kun je snel iets toevoegen of veranderen in huis waardoor het er steeds weer anders uitziet. Dat doe ik dan ook graag. Bijvoorbeeld met kussens of andere accessoires."

witte strakke keuken met leren barkrukken

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Over grote items zijn we het vaak redelijk snel eens. Waar het nog wel eens wil botsen zijn juist de kleine items en accessoires. Zoals kussentjes die mijn vriend dan te vrouwelijk vindt. Hij is het inmiddels gewend dat er in huis veel verandert. Ik overleg wel veel hoor. Het is niet zo dat ik ineens een kast koop of een muur verf zonder dit besproken te hebben. En als mijn vriend iets écht heel lelijk vindt, dan komt het er ook gewoon niet."

tuin met houten tuinset

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Dan denk ik meteen aan onze bank. Met zijn olijfgroene kleur is het een echte eye-catcher in onze woonkamer. Hij is heerlijk om in weg te kruipen met een kop thee, maar ook heel fijn om te stylen. Je zou het misschien niet zeggen maar deze kleur is goed te combineren met andere kleuren en accessoires en dat verander ik dan ook met enige regelmaat."

tuin met bank op pallets en groene accenten

"Trends houd ik in de gaten, maar ze zijn niet bepalend in huis!"

Heb je je bij de inrichting van jullie huis gehouden aan bepaalde tips, die voor anderen ook handig zijn?
"Alles hier in huis doen we op gevoel. We kijken of we een lamp of spiegel mooi vinden, niet omdat het bij een bepaalde stijl past. Natuurlijk houd ik de trends in de gaten, maar die zijn zeker niet bepalend hier in huis. We hebben nieuwe items, maar ook familiestukken en meubels van Marktplaats en de kringloop. Het hoeft niet allemaal bij elkaar te passen om er een geheel van te maken."

werkplek met kamerplanten

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Ik denk dat we hier voorlopig wel nog even blijven wonen. De ligging is ideaal voor ons werk, want de snelwegen zijn redelijk dichtbij en we staan binnen enkele minuten op de Grote Markt om te winkelen of een terrasje te pakken. Ook voor Fender is er genoeg groen in de buurt. Enige minpuntje is de redelijk kleine tuin, maar voor ons is dit geen reden om naar een ander huis te gaan zoeken. Mochten we toch ooit gaan verhuizen dan gaan sowieso het kastje van oma en de collectie planten mee."

slaapkamer met luipaardaccessoires

slaapkamer met groene tinten

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"In 1958 zijn mijn vader, mijn oom en mijn opa en oma uit Nederlands-Indië vertrokken en naar Nederland gekomen. Dit kastje namen ze toen mee. Het is zeker al 70 jaar oud. Ik heb het altijd al een prachtig kastje gevonden. Na het overlijden van mijn oma, is het in mijn bezit gekomen. Ik zou het nooit zomaar wegdoen."

wit kastje van de oma van Rachelle

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Ik denk dan toch wel de planten. Ik kan me een huis zonder planten niet meer voorstellen. Het geeft zoveel meer sfeer aan je huis! Een tip voor mensen zonder groene vingers: ga eens voor planten op water of in flessen. Deze hebben nauwelijks tot geen verzorging nodig en zorgen toch voor een gezellig, groen sfeertje in huis."

planten in de badkamer

planten in de badkamer

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Kies je grote meubels zo neutraal mogelijk of in een kleur die heel goed te combineren is. Mijn vorige bank was antracietkleurig en deze heb ik 13 jaar lang meeverhuisd. Hij was heel goed te combineren met allerlei stijlen en kleuren. Zo heb je geen last van trendgevoeligheid en kunnen je meubels een hele tijd mee."

Meer zien van Rachelle haar interieur?
Binnenkijken: Huiswaarts Instagram: @huiswaarts

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...