Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Typisch Olaifje

geschreven door Tessa
Typisch Olaifje

Masha en Jakob waren eigenlijk op zoek naar een huis in een rustigere buurt. Toch eindigden ze in het centrum van Veendam. In een prachtig nieuwbouwhuis met giga tuin en een bijzondere inrichting. Tien jaar geleden gaf dit huis hun een nieuwe start, positieve energie die je er altijd zal blijven voelen.

woonkamer Olaifje

Profiel

Waar:
Veendam, Nederland.

Wie:
Masha, Jakob, Niek en Meike.

Over het huis:
- Nieuwbouw
- Twee onder één kap woning
- Originele showmodel (alleen de keuken is omgebouwd)

Woonstijl:
Een mix van oud en nieuw.

..................................................................

Hoelang wonen jullie al in dit huis?
"We zijn tien jaar geleden naar ons nieuwbouwhuis in het hartje van Veendam verhuist. We zijn de eerste bewoners van het huis, maar hebben de bouw ervan niet meegemaakt. De ligging én de royale tuin op het zuiden gaven de doorslag voor de aankoop van ons huis. We wonen direct naast het centrum, ideaal voor een boodschapje of om een terrasje te pakken. Ook is onze tuin zeer ruim en kunnen we de hele dag genieten van de zon, als die al schijnt natuurlijk!"

woonkamer met werkbank van Olaifje

Hoe zijn jullie aan het huis gekomen?
"Toen we tien jaar geleden besloten om samen te wonen hebben we heel wat huizen bekeken. Het centrum was in eerste instantie niet dé plek waar we wilden wonen. We keken vooral naar huizen in kinderrijke buurten dicht bij de ligging van scholen. Helaas waren deze huizen op dat moment boven ons budget. De makelaar liet ons daarna dit huis zien, een royale nieuwbouwwoning in een nieuwe wijk binnen ons budget. Dezelfde dag hebben we besloten om ervoor te gaan."

woonaccessoires Olaifje

"We hadden allebei een koloniale woonstijl."

Hebben jullie lang nagedacht over de inrichting?
"We zijn een samengesteld gezin, ik had mijn spullen en die van de kids en Jakob dat van hem en zijn zoon. Jakob heeft veel van zijn spullen verkocht. De spullen die meeverhuisden pasten goed bij mijn inrichting, we hadden namelijk allebei een koloniale stijl. Ook hielden we toen samen van Boeddha’s etc. dus dat was onze basis."

keuken Olaifje

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Op een gegeven moment was ik zat van de Boeddha’s, overal waar ik keek stonden en hingen ze. Heel resoluut heb ik ze naar de zolder gebracht, maar toen was ons huis zo goed als kaal… Heel langzaam zijn we gaan nadenken over wat we mooi vinden en wat past in ons huis. Zodra ik wat bedacht, meestal iets vintage, zocht Jakob het online op en zo kochten we onze spullen. Zo ontstond er een mix en match van oud en nieuw in ons huis. We hebben bijvoorbeeld een nieuwe keuken, best strak gecombineerd met een vintage bankje. Ook staan er een mosterdgele locker en oude werkbank te shinen naast een moderne bank. Onze basis blijft steeds hetzelfde zwart, wit, hout en planten."

houten bankje en stoere keukenaccessoires Olaifje

Hebben jullie hulp gehad bij de inrichting van jullie interieur?
"We hebben alles zelf gedaan, uiteraard met hulp toen we gingen verhuizen, maar daarna hebben we zelf geklust. Ik mag het graag doen. Jakob wat minder, maar als ik hem vraag helpt hij. Ik verf regelmatig muren, maar ook de tuin is zelf bedacht en uitgevoerd. Het heeft heel wat zweet en energie gekost maar het geeft nu veel voldoening."

eetkamer Olaifje

Is jullie woonstijl veel veranderd of juist hetzelfde gebleven?
"De basis is de afgelopen jaren hetzelfde gebleven, namelijk zwart en wit. Eerst was het kil en kaal. Inmiddels wordt het steeds voller door de planten en accessoires. Ik denk wel dat we een unieke stijl hebben, het is uitgesproken en af en toe een beetje ‘over the top’ door de posters."

woonaccessoires Olaifje

Zijn jullie het weleens oneens geweest over de inrichting?
"Jakob vindt alles best, zolang de voordeur maar op zijn plek blijft😉. Ik heb geen grote wensen, vraag niet veel. De tuin was een dingetje, maar meer vanwege het geen zin hebben. Want het was een beste klus. Ik ben heel geduldig, dat is Jakob niet, daarom klus ik het liefst alleen. Als ik iets zwaars getild moet hebben dan vraag ik Niek. Ik bespreek wel alles met Jakob en tot nu toe is hij het steeds met mij eens geweest en heeft hij meegedacht. Maar eigenlijk bedenk ik alles zelf."

gele lockers woonkamer Olaifje

Welke items zijn kenmerkend voor jullie interieur?
"Wij hebben twee grote eyecatchers in onze woonkamer, een mosterdgele locker en een oude werkbank. De locker valt alleen al op door de kleur en de vijf deuren. De kids hebben ieder hun eigen locker voor schoolspullen etc. Hierdoor blijft onze woonkamer heerlijk opgeruimd. Ik had de werkbank heel graag in de keuken gehad, maar onze keuken is klein en dan bleef er geen loopruimte meer over. Vandaar dat ie een plekje heeft gekregen in onze woonkamer. Hij is groot en neemt hierdoor veel ruimte in, maar wegdoen vind ik zonde, hij heeft iets…"

slaapkamer bed op pallets Olaifje

"Trends houd ik in de gaten, maar ze zijn niet bepalend in huis!"

Hoe zien jullie je toekomst in dit huis?
"Ik denk dat we hier nog wel een aantal jaar blijven wonen, zeker zolang de kids nog thuis wonen. Mocht ik echter een huis tegenkomen waar ik op slag verliefd word dan ga ik hem zeker bezichtigen. Het liefst een ouder huis, muren met houten balken en met veel licht en ruimte. Alles gaat dan mee, ik ben gehecht aan alles in huis. Sommige dingen zijn aan vervanging toe, maar in principe zou alles meegaan."

badkamer olaifje

badkameraccessoires Olaifje

Is er iets in huis wat je heel dierbaar is?
"We hebben samen een nieuwe start gemaakt in dit huis, dat is een gevoel dat altijd blijft en dat is mij heel dierbaar. Ik geloof niet dat geluk in een huis zit, ik zou in ieder huis gelukkig kunnen worden en zijn met de juiste mensen om mij heen."

zithoek tuin Olaifje

Wat maakt jullie huis nu echt tot een thuis?
"Ik denk dat er bij ons thuis een relaxte sfeer hangt. Alles wat we nodig hebben in de basis is hier. Iedereen heeft zijn eigen plekje en ondertussen kunnen we ook samen zijn, in de woonkamer, aan de eettafel of in de tuin."

eettafel tuin Olaifje

zithoekje tuin Olaifje

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Houd je inrichting in één stijl en mocht je wel willen combineren kies dan voor dezelfde tinten zodat de basis rustig blijft."

Meer zien van Masha haar interieur?
Binnenkijken: Olaifje
Instagram: @olaifje

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Inspiratie

Kurk: stoer, licht in gewicht en superduurzaam

geschreven door Marie-Louise
Kurk: stoer, licht in gewicht en superduurzaam

Kurk is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het namelijk voorheen in de jaren '70 mateloos populair was, zien we het nu weer terug op de vloeren, aan de muren, in accessoires en eigenlijk in zo'n beetje alles. En dat is niet zo gek ook; het veelzijdige materiaal kent vele voordelen en je kun...

meer...