Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Veel ruimte in huis? Ga voor één van deze 5 grote kamerplanten!

geschreven door Julia
Veel ruimte in huis? Ga voor één van deze 5 grote kamerplanten!

Een groot huis inrichten kan een hele uitdaging zijn. Je hebt behoorlijk wat spullen nodig om het gezellig te maken en de ruimtes op te vullen. Een simpele en leuke manier om dit te doen is door planten neer te zetten. Hierbij heb ik het niet over een aantal kleine plantjes, maar grote kamerplanten die een statement maken. Hieronder zet ik er vijf op een rijtje!

Olifantsoor (Alocasia)

Aangezien de Olifantsoor afkomstig is uit tropisch Azië, voeg je hiermee een tropisch tintje toe aan je huis. Deze plant kan wel vier meter hoog worden, maar als je hem als kamerplant gebruikt zal deze niet meer dan twee meter worden. Nog steeds een behoorlijke hoogte! Daarom is deze plant erg geschikt voor grote ruimtes. Ook zal hij in de breedte aardig wat ruimte innemen. De verzorging van deze plant kan een uitdaging zijn. Hij heeft redelijk wat water nodig en de aarde moet altijd licht vochtig zijn. Ook houdt de Olifantsoor van licht, maar geen direct zonlicht. Zet hem dus een paar meter bij het raam vandaan.

olifantsoor Bron: onbekend

Vioolbladplant (Ficus Lirata)

De Vioolbladplant is afkomstig uit de tropische regenwouden van West-Afrika. Deze plant groeit gerust door tot het plafond als je hem niet terugsnoeit. De verzorging van deze plant is vrij makkelijk. Geef hem steeds een klein beetje water, zodat de grond vochtig blijft. De Vioolbladplant heeft behoefte aan veel licht, maar zet hem niet in direct zonlicht. Let op: wees voorzichtig met het snoeien en verpotten, want het sap van deze plant is giftig. Doe daarbij altijd handschoenen aan. Als je huisdieren of kinderen hebt, moet je ook extra opletten.

woonkamer_vioolbladplant Bron: renatasteenbeek

Goudpalm/Areca palm (Dypsis Lutenscens)

Oorspronkelijk komt de Goudpalm uit Madagaskar. Deze plant groeit continu en kan in de natuur wel zes tot twaalf meter hoog worden. In huis wordt hij meestal twee meter hoog. De Goudpalm staat dan ook bekend als één van de grootste kamerplanten. Als je een groot huis hebt kun je met deze plant goed een lege plek opvullen. De verzorging is niet al te ingewikkeld. Geef hem ongeveer twee keer per week water en zet hem op een lichte plek in halfschaduw.

goudpalm_woonkamer Bron: onbekend

Monstera

Deze tropische klimplant komt oorspronkelijk uit en Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera kan in huis wel drie tot vijf meter hoog worden! Als je een hoog plafond hebt, is je huis dus erg geschikt. Maar ook in de breedte heb je ruimte nodig, aangezien de bladeren uitweiden. In het begin zal de Monstera niet zo snel groeien, maar als de bladeren eenmaal 50 centimeter of groter zijn, zal het hard gaan. Deze plant is erg sterk en is niet moeilijk te verzorgen. Je kunt hem gerust op een wat donkerdere plek zetten en veel water heeft hij niet nodig. Let op: het blad en de stengels zijn giftig wanneer je deze opeet. Let dus op met kinderen en huisdieren.

woonkamer_monstera Bron: tiny.insect

Strelitzia

De Strelitzia komt uit Zuid-Afrika en kan in de natuur wel tien meter hoog worden. In de woonkamer kan hij zo’n twee tot drie meter hoog worden. In natuur heeft deze plant zwart-witte bloemen van wel 30 centimeter groot. Ook in de huiskamer kunnen er bloemen aan groeien, maar daarvoor moet hij wel eerst een behoorlijke lengte bereiken. Deze plant staat graag op een lichte plaats, maar zet hem niet in direct zonlicht. Verder heeft hij redelijk veel water nodig.

eetkamer_strelitzia Bron: carberg05

Zie ook:
-Kerstboom eruit? Deze prachtige planten vullen de leegte
-Deze plant past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld
-Dit zijn de 2 plantentrends voor 2019

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...