Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Accessoires

Deze plant past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

geschreven door Julia
Deze plant past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Een tijdje geleden vertelden we in deze blog welke kleur het beste bij jouw sterrenbeeld past. Vandaag een soortgelijke blog, maar dan over welke plant het beste bij jouw sterrenbeeld past. Waarop dit gebaseerd is? Op de eigenschappen van de plant en de sterrenbeelden! Kijk hieronder snel welke plant bij jouw sterrenbeeld past.

(Foto: Jeannette van Luyck)

Waterman
De perfecte plant voor een waterman is de Drakenklimop. Deze plant heeft lange bladeren met een wit patroon die de vooruitziende blik en het verlangen om te vertakken van de waterman weerspiegelen. Het is geen verrassing dat de ideale plant van de waterman er één is die het voor anderen makkelijker maakt om te ademen. Eigenaren van een drankenklimop zijn excentriek en houden niet van belemmeringen. Deze vooruitstrevende persoonlijkheid maakt de drankenklimop een perfecte combinatie met het sterrenbeeld.

epipremnum aureum Bron: onbekend

Vissen
De perfecte plant voor een vis is de ZZ plant (Zamioculcas Zamiifolia). Veel mensen associëren vissen met begrip en vergeving. Vissen zijn standvastig. Dit maakt de ZZ plant de perfecte combinatie met dit sterrenbeeld. Deze planten vergeven hun eigenaren wanneer zij vergeten water te geven of wanneer ze niet genoeg zonlicht krijgen.

zz plant Bron: onbekend

Ram
De perfecte plant voor een ram is de vetplant. Wanneer je een ram ontmoet, weet je altijd wat je aan diegene hebt. Ze zijn recht door zee en zullen altijd hun eerlijke mening geven. Deze eigenschappen zijn de reden waarom de vetplant zo goed past bij dit sterrenbeeld. Een vetplant verzorgen is eenvoudig en vereist geen speciale behandeling, behalve af en toe water geven en een hoop licht. De bladeren zijn scherp, net als de tong van een ram.

vetplant Bron: onbekend

Stier
De perfecte plant voor een stier is de Vioolbladplant. Stieren werken hard en houden altijd hun doel voor ogen. Ze steken extra tijd en moeite in dingen die ze moeten doen. Ze zijn geduldig en vasthoudend. Om deze redenen past de vioolbladplant het beste bij dit sterrenbeeld. De vioolbladplant is gewild onder interieurontwerpers en mensen met een appartement. Deze plant moet goed verzorgd worden, en iemand met het sterrenbeeld stier kan dat natuurlijk uitstekend.

vioolbladplant Bron: domino

Tweelingen
De perfecte plant voor een tweeling is de Philodendron. Tweelingen gaan altijd door en voelen zich in bijna elke omgeving thuis. Ze zijn nieuwsgierig en staan open voor nieuwe kennis. Net als de Philodendron zijn ze flexibel en open. Deze plant past zich gemakkelijk aan aan de meeste binnenruimtes en kan overleven met verschillende hoeveelheden licht, net als tweelingen. Hun lichte en vrolijke bladeren weerspiegelen het optimisme van tweelingen. (Foto: Jeannette van Luyck)

watercacao Bron: proflowers

Kreeft
De perfecte plant (in dit geval boom) voor een kreeft is de Watercacao. Kreeften zijn gevoelig en gaan eerst op hun gevoel af en daarna pas hun verstand. Ze houden van familie en zijn graag thuis. De Watercacao past zo goed bij een kreeft omdat deze boom diepe wortels heeft en positieve energie. De gedraaide stam van deze boom weerspiegelt de liefde voor hechte familie van de kreeft. De verzorgende natuur van de kreeft zal deze plant goeddoen.

watercacao Bron: balconygardenweb

Leeuw
De perfecte plant voor een leeuw is de Bromelia. Leeuwen hebben charisma en stralen zelfvertrouwen uit. Hun warmte en opgewektheid maken dat ze de perfecte combinatie vormen met de Bromelia. Deze tropische plant overleeft in warme klimaten en complimenteert de vurige persoonlijkheid van de leeuw. De opvallende kleuren van de Bromelia weerspiegelen het uitbundige karakter van de leeuw. Bromelia's hebben niet veel nodig om te kunnen overleven, wat ze erg geschikt maken voor leeuwen, aangezien zij soms per ongeluk hun planten vergeten te verzorgen.

bromelia Bron: countryliving

Maagd
De perfecte plant voor een maagd is de Rubberplant. Eigenschappen van een maagd zijn handigheid, aandacht en het leveren van kwaliteit. Het zijn mensen waar je op kunt bouwen. De rubberplant wordt vaak aangezien voor nep-plant, door zijn glanzende bladeren. Net als deze plant, worden maagden ook vaak verkeerd begrepen door hun ongelooflijk hoge verwachtingen voor zichzelf en anderen. Maagden zijn verzorgend en doen alles voor anderen. De rubberplant heeft regelmatige zorg nodig, en dat kan een maagd zeker geven.

rubberplant Bron: homestolove

Weegschaal
De perfecte plant voor een weegschaal is de Monstera. Weegschalen zijn diplomatieke mensen die van harmonie en balans houden. Ze houden ervan om musea en theaters te bezoeken en zijn dan ook gefascineerd door kunst en mooie dingen. De lange kunsthistorie en recente populariteit van de Monstera maken dat deze plant perfect past bij dit sterrenbeeld. De symmetrische scheiding in de bladeren weerspiegelt de behoefte aan balans en harmonie van de weegschaal.

epipremnum aureum Bron: thuis_bij_mij

Schorpioen
De perfecte plant voor een schorpioen is de Dracaena. Schorpioenen willen authentiek zijn en zijn niet bang om op te komen voor hun gedachten en overtuigingen. Mensen met dit sterrenbeeld zijn één met hun emoties en vervullen taken met passie en vindingrijkheid. Hun eerlijke karakter maakt dat de Dracaena perfect past bij dit sterrenbeeld. De Dracaena vertelt je altijd wat ze nodig hebben. Hun bladeren zullen gaan hangen of vergelen wanneer ze teveel water krijgen. Schorpioenen zullen de directheid van deze plant wel waarderen.

dracaena Bron: onbekend

Boogschutter
De perfecte plant voor een boogschutter is de Alocasia. Boogschutters zijn avontuurlijk, hebben een vrije geest en trekken graag rond. Ze staan ervoor open om nieuwe dingen te proberen en te leren. De Alocasia deelt veel eigenschappen met dit sterrenbeeld. De bladeren in hartvorm zorgen ervoor dat deze plant opvalt. De plant is net als een boogschutter extravert. Deze plant staat er bekend om dat hij behoefte heeft aan extra liefde en verzorging. Aangezien boogschutters graag doelen bereiken, zal het verzorgen van deze plant ze goed afgaan.

alocasia Bron: onbekend

Steenbok
De perfecte plant voor een steenbok is de Bonsai. Steenbokken zijn gedisciplineerd en hebben een verantwoordelijkheidsgevoel. Ze willen graag controle hebben over hun leven. Regels en tradities zijn belangrijk voor steenbokken. Deze eigenschappen maken de Bonsai de perfecte plant voor dit sterrenbeeld. Een Bonsai laten groeien is een oude traditie uit China. Het verzorgen ervan wordt nu gezien als kunstvorm, waar mensen een hoop tijd in steken. Dit vereist veel discipline, iets dat de steenbok zeker heeft.

alocasia Bron: bakker

Zie ook:
-Dit zijn dé 2 plantentrends voor 2019
-Dit moet je weten over planten in je interieur
-Met deze tip hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen

 
 
Woonkamer

3 redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan

geschreven door Charlotte
3 redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan

Een marmeren tafel is iets wat je niet vaak ziet in een interieur. Maar hoe mooi zijn deze tafels? Je creëert een prachtige chique uitstraling in jouw interieur. Ik geef jou drie redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan. 1. Een marmeren tafel kan in elk type interieur Marmeren eettaf...

meer...