Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Verander je slaapkamer in een koele oase

geschreven door Lynn
Verander je slaapkamer in een koele oase

Wordt jij in de zomer ook zwetend wakker en kom je door de hitte niet meer in slaap? Dan is het tijd om wat veranderingen aan je slaapkamer te maken. Dan kan jij genieten van een koele nachtrust. Het materiaal van je dekbed, ventilatie en zonwering hebben hier allemaal invloed op. In deze blog geven wij de beste tips om jouw slaapkamer in een koele oase te veranderen.

Dekbedden die je lichaam koel houden

Om van die zweterige en klamme nachten af te komen heb je goed beddengoed nodig. Zo is een dekbed van 100% katoen erg ventilerend en absorberend, overtollige warmte wordt vliegensvlug opgenomen en afgegeven aan de lucht. Dit zelfde geld voor een bamboe dekbed. Gooi hier een dekbedovertrek over in een zomers kleurtje. Qua materiaal zit je hier ook altijd goed met een katoenen of zijden dekbed. Zo slaap jij de zomerse nachten vast door.

roze-dekbedovertrek-groene-muurBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken




 

Het Lush of Flow kleurenpalet

Een koel kleurtje op de muur doet wonderen voor je humeur. Laatst hebben wij een blog geschreven over de populairste kleurenpaletten van dit moment. Zo is het lush palet geïnspireerd op de groene tinten van de natuur. Deze kleur vermindert namelijk stress en maakt je productiever gelijk wanneer je uit bed stapt. Houdt jij van zon, zee en strand? Dan is het Flow palet een perfecte match. Het Flow palet is geïnspireerd op de oceaan, golven en de natuurlijke ritmes van de aarde.

Doe eens gek en verf de muren van de slaapkamer in een mooie kleur. Met accessoires zoals het dekbedovertrek, een poef en een wandplank kun je de accentkleuren laten terugkomen.

flow-lush-kleurenpaletBron:

Met deze ventilatoren versla jij de hitte

Een ventilator naast je bed kan helpen om goed te slapen tijdens hete nachten. Deze kan dus niet ontbreken in de zomerse slaapkamer. Tegenwoordig heb je ook mooie plafondlampen waar een ingebouwde ventilator in zit. Zo heb je niet de hele nacht de ventilator op je gericht, maar maakt hij de kamer wel een aangename temperatuur.

Heb je echt behoefte aan koude lucht en beschik je over een ventilator? Vul dan een fles water en laat deze een dag in de vriezer liggen. Wanneer hij is bevroren haal je hem eruit en zet je hem voor de ventilator. Zo heb jij een zelfgemaakte airco die jouw hoofd koel houdt!

slaapkamer-palmblad-katoenBron: Binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken




 

Zonwering overdag dicht houden

Het is belangrijk om overdag de zonwering potdicht te houden. Zo voorkom je dat de zon gedurende de dag je huis opwarmt. Maak gebruik van elektrische buitenschermen, of doe de gordijnen dicht. Voor meer sfeer in het interieur kun je met twee soorten gordijnen werken. Dikke gordijnen voor de zonnige dagen en in de nacht, en vitrage voor een romantische sfeer.

gordijnen-bohemian-tegelsBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Zet de ramen open, houdt muggen buiten

In de avond koelt het lekker af buiten. Dit is ook het perfecte moment om alle ramen en deuren open te zetten zodat het binnen weer koel wordt. Let er wel op dat er geen muggen en andere insecten je huis in vliegen. Dit kun je doen door heel gemakkelijk een hor voor het raam te plaatsen. Deze knip je gewoon op maat en plak je met bijgeleverde tape op!

slaapkamer-zomer-muurcirkelBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De slaapkamertrends van 2023 om bij weg te dromen
- Dit zijn de mooiste kleurencombinaties voor de slaapkamer
- Tover je vensterbank om tot knusse zitplek

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...