Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tover je vensterbank om tot knusse zitplek

geschreven door Lynn
Tover je vensterbank om tot knusse zitplek

Warme zonnestralen geven ’s ochtends een serene sfeer aan de woonkamer. Hoe lekker is het om je dag te starten met een koffie en de frisse buitenlucht? Wanneer je geen privé buitenruimte hebt kan dit lastig zijn. Om meer zitplek in huis te creëren is een zitje op de vensterbank ideaal. Je kunt een vensterbank zitje heel gemakkelijk zelf maken. In deze blog lees je alle ins en outs en zit je binnen no time met het raam open van de zon te genieten!

P.s. smeer je goed in want je kunt er zo uren zitten 😉

Loze ruimte onder het raam

Allereerst ga je bepalen wat de handigste plek is voor het vensterbank zitje. Op volgende punten kun je letten om de beste plek te kiezen:

· Houdt je van de zon en frisse lucht? Zorg dan dat je het zitje maakt op een plek die op jouw favoriete uren in de zon staat en waar er een raam open kan.

· Schuiven er regelmatig mensen aan om te blijven eten? Gebruik dan een vensterbank die dicht bij de eettafel staat. Zo kun je gemakkelijk de eettafel een stukje verplaatsen en creëer je meer zitruimte.

· Wanneer je voornamelijk extra zitruimte wilt creëren kun je gaan voor een vensterbank zitje in de woonkamer. Dit is gelijk een unieke eyecatcher in de kamer!

· Voor een romantische sfeer in de slaapkamer is een vensterbank zitje een must. Ook handig wanneer er geen plek is voor een fauteuil.

· Ben je een echte boekenwurm of houd je van puzzelboekjes? Gebruik dan een vensterbank die zo dicht mogelijk bij de boekenkast te vinden is.

Kijk wat jouw wensen zijn en kies op basis daarvan een goede plek voor het knusse zitje.

vensterbank-zitje-raamBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Een vensterbank zitje DIY

Wanneer je een beetje handig bent kun je prima zelf aan de slag met een zitplek op de vensterbank. Een vensterbank kun je gebruiken als basis, maar wanneer je het zitje zelf maakt is dit geen vereiste. Door met vijf planken (2x voor- en achterkant, 2x zijkanten en 1x bovenkant) een zitje te maken voor het raam, lijkt dit net een vensterbank met ombouw.

Zorg dat de vensterbank (of het zitje) minimaal 40 tot 45 centimeter breed is, dan kun je er lekker op zitten. Verf de planken in een mooie kleur of bevestig houten latten voor een moderne look. Let erop dat de verf die je gebruikt geschikt is voor hout.

radiator-ombouw-schelp-kussenBron: Thathomepage via HomeDeco Binnenkijken




 

Opbergruimte onder het zitje

Als je de kans krijgt om extra opbergruimte onder het zitje te maken, is dit altijd een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld een paar matchende schuifbakken onder het zitje zetten. Je kan ook gaan voor ingebouwde lades of deurtjes. Om de opbergbakken onzichtbaar te maken kun je een deurtje maken in de bovenkant van het zitje. Hier plaats je een groot kussen overheen en je hebt een geheime opbergplek gecreëerd.

opbergruimte-kistBron: Wooden_amsterdam via HomeDeco Binnenkijken




 

Twee vliegen in één klap met een radiatorombouw

Onder veel ramen bevindt zich een radiator. En laat dat nou precies het raam zijn waar jij het liefst een vensterbank zitje realiseert. Dit is natuurlijk geen probleem, want er zijn veel stijlvolle radiator ombouwen waar je op kunt zitten. Maak er eentje zelf of laat deze precies op maat maken. Je kunt deze zelfs doortrekken over de gehele lengte van de muur, hier kun je dan extra veel opbergruimte in kwijt. Met deze oplossing geef je de radiator een mooi design en heb jij een knusse plek om op te zitten.

radiator-ombouw-vaasBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

Zachte zitkussens

Nu het zitje af is, wordt het tijd om wat zachte kussen neer te leggen. Want een houten plank zit natuurlijk niet zo lekker. De kussens van het zitje zijn bepalend voor de sfeer, denk daarom goed na over de kleur en het materiaal van het kussen. Ga voor verkoelend katoen of voor een zachte uitstraling met teddy stof. Shop deze in een vrolijke accent kleur of ga voor een nude kleur die overal bij past.

open-raam-zitkussen-vensterbankBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Styling van het vensterbank zitje

Naast het zitkussen is het extra leuk om het vensterbank zitje nog meer te stylen. Zet een paar gezellige sierkussens neer, drapeer een fake fur vachtje over het bankje of leg een plaid neer voor de koudere avonden. De muren naast het zitje kunnen natuurlijk niet leeg blijven. Hang een kleine spiegel, poster of wat plantjes op. Zorg ervoor dat deze wel op een juiste hoogte hangen zodat niemand zijn hoofd stoot.

vensterbank-rotan-mandBron: Huisje_van_mel via HomeDeco Binnenkijken



Wall Plant Pot Oval
Present Time

 

Zie ook:
- Leuke ideeën om de vensterbank te stylen
- Zomers tafelen: tips om je tafel feestelijk aan te kleden
- Dit zijn de ideale planten voor in je thuiskantoor

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...