Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Verkoelende tips voor een goede nachtrust

geschreven door Iris
Verkoelende tips voor een goede nachtrust

Een dagje strand of een middagje zwembad is natuurlijk volop genieten met het zomerzonnetje! We zijn dol op het mooie, zomerse weer en genieten dan ook met volle teugen van hoge temperaturen.

Maar als we 's avonds willen slapen, is het toch iets minder leuk. Don't worry! Met deze verkoelende tips voor een goede nachtrust, slaap jij ook met 30 graden als een roosje, sweet dreams!

slaapkamerBron: _moodior via HomeDeco Binnenkijken

Houd alles dicht

Meestal heb je al gauw de neiging om de deuren open te zetten omdat het binnen anders zo benauwd wordt. Maar, hierdoor kan de kamer zich vullen met warme lucht, en dat wil je juist niet! Het is daarom toch altijd beter om met hogere temperaturen alle ramen en deuren dicht te houden en ook de luiken of gordijnen dicht te houden. Zo blijft de zon uit huis. Als het dan ’s avonds weer een beetje afgekoeld is, kun je alles weer lekker open zetten voor frisse lucht.

slaapkamerBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Neem een lauwe douche

Nog eventjes een lauwe douche nemen voordat je je bed induikt, is een hele fijne én frisse tip ;-). Dit helpt je namelijk om eventjes goed te kunnen ontspannen en hierdoor stap je dan ook rustig én afgekoeld je bed in! Douche niet te koud, want dan krijg je het daarna alleen nog maar warmer. Je lichaam probeert zich daarna namelijk weer op te warmen waardoor je het weer té warm gaat krijgen.

slaapkamerBron: living_byjoy via HomeDeco Binnenkijken

Vries een fles met water in

Door 's ochtends een fles met water in te vriezen, kun je deze 's avonds weer voor je ventilator plaatsen. De ventilator blaast deze heerlijke koude lucht door de slaapkamer. Dit werkt lekker verkoelend en je hebt gegarandeerd een goede nachtrust!

slaapkamerBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Slaap beneden

Als je op zolder slaapt, is dat met die warme temperaturen misschien niet helemaal ideaal. Doordat warme lucht stijgt, blijft het hangen op jouw slaapkamer. Als het echt te warm wordt in de kamer is het een goed idee om een verdieping lager te gaan slapen. Dit scheelt vaak al een paar graden.

slaapkamerBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- Tips voor een frisse zomerproof slaapkamer
- 5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer
- Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...