Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Badkamer

Verticale tegels in de badkamer op vijf manieren

geschreven door Julia
Verticale tegels in de badkamer op vijf manieren

In deze blog beschreven wij al wat de vijf grootste trends in de badkamer van volgend jaar zijn. Afgelopen week kwam ik een wat kleinere trend tegen, maar daardoor niet minder leuk om even te benoemen. Ik heb het over verticale tegels. Ze geven je badkamer een moderne en frisse uitstraling en zorgen ervoor dat het plafond hoger lijkt. Klinkt simpel toch? Dat is het niet, want je kunt verticale tegels wel op vijf verschillende (en misschien nog wel meer) manieren plaatsen. Hieronder licht ik de manieren toe.

1. Kruisverband

Een kruisverband houdt in dat alle voegen zich doorkruisen. Dit zie je op de afbeelding hieronder. Deze manier van tegels plaatsen zorgt voor een extra strak effect. Wil je dit patroon gebruiken, maar wil je niet dat het supermodern of super 'clean' wordt? Ga dan voor wat stoerdere tegels zoals hieronder.

badkamer verticale tegels Bron: yellowtrace

2. Halfsteensverband

Dit patroon is een echte klassieker en wordt veruit het meeste toegepast. Bij het halfsteensverband lopen de voegen in één richting door een halve steenlengte. Op de foto hieronder hebben ze zelfs verticale en horizontale tegels gecombineerd.

badkamer verticale tegels Bron: designsponge

3. Kwartsteensverband

Bij een kwartsteensverband lopen de voegen in één richting door een kwart van de steenlengte. Het oogt net wat minder statisch dan een halfsteensverband omdat het op het eerste oog vaak willekeurig lijkt.

badkamer verticale tegels Bron: fireclaytile

4. Banenverband

Het banenverband is een mooi alternatief voor het kruisverband. Hierbij lopen de voegen in één richting en lopen de banen evenwijdig aan elkaar. Hieronder gaat dit om en om. Dit is iets speelser dan het kruisverband, maar alsnog strak.

badkamer verticale tegels Bron: dezeen

5. Willekeurig

Vind je het kruisverband, halfsteensverband, kwartsteensverband of banenverband te ingewikkeld? Leg de tegels dan willekeurig. Hierbij is er geen vast patroon in de voegen en kun je dus lekker je eigen ding doen. Het maakt het niet uit als de stenen niet op de centimeter op elkaar zijn afgestemd.

badkamer verticale tegels Bron: archdaily

Zie ook:
-Zo voeg je kleur toe aan de badkamer
-We love: zwarte en goudkleurige kranen in de badkamer
-Planten in je badkamer? Hierbij de beste tips op een rijtje

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...