Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

Planten in je badkamer? Hierbij de beste tips op een rijtje

geschreven door Rosa
Planten in je badkamer? Hierbij de beste tips op een rijtje

Het liefst zetten wij planten in iedere ruimte van het huis. Van de hal tot de woonkamer en van de slaapkamer tot de keuken. We <3 it! Maar, waarom zouden we geen planten in de badkamer zetten? Ongemerkt, brengen we een hoop tijd door in de badkamer. Je begint de dag in deze ruimte en je sluit je dag hier ook weer af. Daarom vinden wij het een goed idee om ook in deze ruimte lekker wat planten neer te zetten.

De badkamer wás altijd het vergeten kindje van het huis. Deze ruimte moest voornamelijk praktisch zijn. Toch zien we gelukkig dat dit steeds meer verandert en dat deze ruimte ook tot in de puntjes wordt gestyled. Dus, als we 'm dan toch aan het decoreren zijn, kunnen we er net zo goed wat planten in zetten. Wist je dat planten in de badkamer veel voordelen hebben?

planten-badkamerBron: Style curator

Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht wordt gezuiverd in deze ruimte. Hierdoor hebben schadelijke stoffen (en dus schimmels) veel minder kans! Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Daarnaast filteren ze de schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel dat je gebruikt in deze ruimte. Daarnaast geven de planten natuurlijk extra zuurstof, dat is altijd mooi meegenomen.

Toch kunnen niet zomaar alle planten in de badkamer. Vaak hebben badkamers namelijk niet veel lichtinval, juist iets wat planten over het algemeen wel nodig hebben. Ook is de badkamer natuurlijk een vochtige ruimte, iets waar je plant ook maar net tegen moet kunnen. Welke planten dan wel in de badkamer kunnen?

planten-badkamerBron: Revistaad

Drakenplant
De drakenplant is gék op vochtige ruimtes en hij heeft over het algemeen weinig verzorging nodig. Ook zal 'ie niet moeilijk doen als je 'm op een donkere standplaats zet. Let er wel op dat je 'm niet teveel water geeft. De plant is wel gevoelig voor wortelrot dus geef hem alleen een scheutje water als de potgrond helemaal is opgedroogd.

Aloë Vera
Deze (vet)plant doet het prima in de badkamer doordat je hem weinig water hoeft te geven én hij het goed doet op de wat donkerdere standplaatsen in huis. Extra handig: deze plant kan wel tegen een stootje. Je hoeft 'm dus niet teveel te vertroetelen.

planten-badkamerBron: @aconsideredlife

Alocasia Calidora
Deze plant - ook wel de olifantsoor genoemd - heeft in tegenstelling tot de drakenplant wel een hoop zonlicht nodig. Je kunt 'm dus alleen in de badkamer kwijt als hier voldoende natuurlijke lichtinval is. Het is oorspronkelijk een tropische plant, je maakt 'm dus erg gelukkig in een vochtige ruimte.

Varen
Net als de meeste varens heeft ook dit exemplaar veel water nodig. De grond moet altijd vochtig aanvoelen. Wat licht en standplaats betreft; de varen is gek op schaduw. Deze varen is dan ook geschikt voor de badkamer, zo lang de luchtvochtigheid maar hoog is.

Varen Asplenium Parvat - 50cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
bloempot ijzer bamboe naturel 18 x ø20
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur

 
 
Shop the look

Shop the look: chic appartement met landelijke en bohemien accenten

geschreven door Julia
Shop the look: chic appartement met landelijke en bohemien accenten

Dit Zweedse appartement is klaar voor de winter! Het bevat een chique basis, te zien aan de paneeldeuren, lambrisering, het plafond en de visgraatvloer. Deze is aangevuld met een kleurenpalet van zwart, wit en grijs. De meubels en accessoires zijn chic, landelijk en bohemien. Denk aan een velvet ...

meer...