Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 tips voor als je je plafond een kleurtje wilt geven

geschreven door Julia
5 tips voor als je je plafond een kleurtje wilt geven

Heb je hoge muren in huis, maar vind je het daardoor niet knus genoeg? Dan kun je ervoor kiezen om het plafond een kleurtje te geven. De ruimte wordt op deze manier optisch lager en voelt meteen een stuk knusser aan. Ook als je geen hoge muren hebt, kun je ervoor kiezen om het plafond een kleur te geven. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten als je je plafond gaat verven in een andere kleur dan wit. Hieronder geef ik vijf tips.

1. Laag plafond? Lichte kleur

Wanneer je niet zulke hoge muren hebt, maar je toch je plafond een kleur wilt geven, is het beter om je plafond een lichte, inplaats van een donkere kleur te geven. Anders kan het benauwend aanvoelen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een pastelkleur. Twijfel je of je plafond hoog genoeg is om een kleur te geven? Als deze minimaal 2.40 meter is, zit je goed.

roze plafond Bron: architectural digest

2. Warme en koele tinten

In een kamer met ramen op het noorden kun je het beste gaan voor warme tinten. Hierbij geldt: warmte tinten komen meer op je af. Koelere tinten kun je beter toepassen in een kamer waar veel zonlicht naar binnen schijnt. Hierbij geldt: koele tinten lijken verder weg. Hieronder een voorbeeld van een plafond met een koele, en warme kleur.

woonkamer met groen plafond Bron: vtwonen

geel plafond Bron: deardesigner

3. Alles in 1 kleur

Wil je de muren en het plafond in dezelfde kleur schilderen? Pas hier dan mee op wanneer je van plan bent een donkere kleur te gebruiken. Hiermee kan je namelijk het 'box effect' creëren, wat inhoudt dat het lijkt of je in een doos zit. Je haalt het dieptezicht weg, waardoor het onnatuurlijk aanvoelt. In kleinere ruimtes kun je dit wel doen, zoals in de wc, maar bij grote ruimtes is het niet aan te raden.

donker plafond Bron: Stylebyemilyhenderson

4. Bovenrand muur mee schilderen

Wil je de muren lager en de kamer breder laten lijken? Dan kan je het beste een rand bovenaan de muur in dezelfde kleur schilderen als het plafond. Dit effect werkt het beste wanneer er een groot contrast tussen de kleuren zit.

roze plafond Bron: petra.metromode

5. Kleur laten terugkomen

Wil je ervoor zorgen dat het echt een mooi geheel wordt? Laat dan de kleur van je plafond dan terugkomen in je accessoires. Op de foto hieronder komt de kleur van het plafond subtiel terug in het beddengoed.

paars plafond Bron: revistaglamour

Zie ook:
- 5x rustige maar verrassende kleurencombinaties
-Dit is de Flexa kleur van het jaar 2019
-Zo kies je de juiste kleur voor de slaapkamer

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...