Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Vind je je huis rommelig? Deze tips werken!

geschreven door Mara
Vind je je huis rommelig? Deze tips werken!

Hoe leuk je je huis ook probeert in te richten: op de een of andere manier blijft het een beetje rommelig en... 'blegh'. Herkenbaar? Dan is dit artikel wellicht iets voor jou! Hieronder vind je een aantal simpele tips om je huis minder rommelig te doen ogen en om meer rust en overzicht te creëren. Succes!

Gebruik mooie opbergmanden
Een inkoppertje als het gaat om een rommelig interieur is natuurlijk: opruimen! Maar hoe goed je ook opruimt, je zal altijd wel wat 'rommeltjes' in de woonkamer hebben liggen. Sleutels, een paar brieven waar je nog iets mee moet doen, de krant, je oordopjes... De gouden tip om makkelijk en snel meer rust en overzicht te creëren, is door opbergmanden te gebruiken. Die zijn tegenwoordig zó mooi, dat je ze allang niet meer alleen voor praktische redenen in je huis wilt hebben! Een paar manden van zeegras geven je huis een prachtige, natuurlijke look. Vooral als je er een grote kamerplant naast zet.

mand cozy zwart m 30 x ø30
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Magura Naturel - XL
Geen actuele prijs gevonden
€ 59,99

rommelig huis tipsBron: Coco Lapine Design

Maak duidelijke hoekjes
Door duidelijke hoekjes te creëren, krijgt je interieur meer rust en overzicht. Scheid bijvoorbeeld de zithoek duidelijk af van de eethoek. En maak tegenover de zithoek nog een apart leeshoekje, met een mooie fauteuil en vloerlamp. Tussen die hoekjes in mag er echt wel wat ruimte zitten, dat geeft een luchtiger gevoel. Het hoeft niet allemaal in elkaar over te lopen.

rommelig huis tipsBron: Coco Lapine Design

Less is more
Cliché, maar wel heel erg waar: less is more. In de tip hierboven noemde ik het al: niet elke hoek of elk stuk muur hoef gedecoreerd te worden. Zeker niet als een muur of hoek ernaast al vol staat met mooie accessoires. Ook kan het mooi zijn om voor één eyecatcher accessoire te gaan op de eettafel of vensterbank. Bijvoorbeeld een mooie grote, opvallende vaas of een prachtige hoge plant. Durf wat meer leegte in je huis toe te laten. Dat geeft écht meer rust!

Groepeer je woonitems
Vijf planten bij elkaar staat rustiger dan drie planten verspreid door de ruimte. Groeperen is dé manier om snel meer rust in je interieur te creëren. Zet al je vazen, kandelaars of planten bij elkaar en creëer zo een heel leuk en uniek hoekje.

rommelig huis tipsBron: Coco Lapine Design

Denk na over de kleuren
Maak het niet te bont: kies voor twee basiskleuren en doe daar een derde opvallende kleur bij. Uiteraard kun je nog een vierde of zelfs vijfde tint toevoegen, maar zorg er dan voor dat je in dezelfde kleurgroepen als de eerste drie kleuren blijft.Bijvoorbeeld: als basis kies je wit en bruin. Als extra kleur kies je olijfgroen. Dan kun je dat nog uitbreiden naar andere tinten groen (zoals donkergroen of mosgroen) en bijvoorbeeld een oranjetint (die past weer bij je basiskleur bruin). Zo voorkom je dat het te eentonig wordt, maar behoud je tegelijkertijd ook de rust.

Zie ook:
- Met deze 4 budgettips maak je je huis net iets spannender
- Trend: dit gaan we deze zomer veel zien
- Inspiratie: zomerse interieurs uit onze binnenkijkers

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...