Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Voorjaarstrend: Olijfgroen domineert het kleurenpalet

geschreven door Lynn
Voorjaarstrend: Olijfgroen domineert het kleurenpalet

Het is misschien wel onze favoriete groentint: olijfgroen. Deze rustige kleur maakt zowel een statement als dat hij rust geeft in je interieur. Geen wonder dat het dé kleur van dit voorjaar is. De groene kleur neemt je mee de natuur in en doet je denken aan dat schattige olijfboompje in je tuin. Je kunt hem op zoveel verschillende manieren toepassen, zowel binnen als buiten. Misschien is dit wel de kleur waar jij al een tijdje naar zoekt! Lees snel meer over hoe je deze stoere kleur toepast in eigen interieur.

Droom olijfgroen

Wist je dat olijfgroen een kalmerende werking heeft voordat je gaat slapen? Het is dus tijd om olijfgroen in je slaapkamer te verwelkomen. Denk aan een groen dekbedovertrek, poef van teddy stof, zacht vloerkleed en wanddecoratie. Let wel op, gebruik olijfgroen als accentkleur en combineer deze met andere rustige kleuren. Zo val jij voortaan helemaal zen in slaap.

olijfgroene-slaapkamer-rustigBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken




 

Subtiel aan de wand



olijfgroene-keuken-wandposterBron: Binnenkijkenbijanouk via HomeDeco Binnenkijken

Groen staat voor energie, vitaliteit, hoop, natuur en nieuw leven. Olijfgroen is een bijzondere tint, en heeft zijn naam te danken aan de kleur van de olijfboom en haar bladeren. Omdat er in de kleur meer geel verwerkt wordt krijgt deze groen tint meer warmte. Daarom is het een prachtige kleur om mee aan de slag te gaan op de muur.

Verf bijvoorbeeld een accentmuur om meer warmte in de kamer te krijgen. Het fijne aan deze kleur is dat hij zowel in het voor- als najaar goed te gebruiken is. Tip: verf de schuurdeur in olijfgroen of andere houtenmeubels en geef ze een tweede leven. Combineer deze met meubels in zachte tinten als: taupe, lichtgrijs, bruin. Nog meer kleur in huis? Ga dan voor lila, blauw, terracotta of geel.




 

olijfgroene-wand-woonkamerBron: Stylynnterior via HomeDeco Binnenkijken

Stijl het af met accessoires

Niet zo’n fan van kleuren op de muur? Kies er dan voor om met accessoires aan de slag te gaan. Ga eerst je interieur stijlen met de basics zoals: sierkussens, poefs, kaarsen en vloerkleden. Naast de basics is wanddecoratie ook een belangrijke factor. Hang een paar wandplanken op met hierop een mini bloempot, fotolijsten en leuke souvenirs. Of werk met een poster of wandkleed aan de muur. Nog meer ideeën nodig? Kijk hier rond voor meer wanddecoratie.

groene-vaas-vensterbankBron: Studiob50 via HomeDeco Binnenkijken




 

Onze favorieten meubels

Wij zijn gek op de kleur olijfgroen. Daarom hebben we voor jou onze favoriete meubels op een rij gezet. Want alleen al een touch of olijfgroen kan ook al veel doen voor de sfeer in huis.

olijfgroene-leren-bankBron: Carla58 via HomeDeco Binnenkijken




 

Jouw eigen olijfboom

De allerbeste manier om olijfgroen in huis te brengen is natuurlijk met een echte olijfboom. Deze heb je voor zowel binnen als buiten. Ga binnen voor een klein exemplaar en zet deze in een kleurrijke planten pot. Buiten kun je uitpakken met een grote olijfboom.


Als het een hete zomer wordt kunnen de olijven snel rijp worden. In het begin zullen ze geel/groen zijn en later worden ze donkerbruin, paars of zwart. Wanneer de olijven makkelijk loslaten van de boom zijn de rijp. Haal hier je eigen olijfboom, en geniet dit najaar van zelf gekweekte olijven!

olijfboom-tuin-oude-weegschaalBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Houten tuinmeubels nieuw leven in blazen: tips & tricks
- 24x cadeautjes om de tuin gezellig te maken
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...