Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Waarom we tegenwoordig een bohemien interieur zo leuk vinden

geschreven door Maartje
Waarom we tegenwoordig een bohemien interieur zo leuk vinden

Tegenwoordig zie je steeds meer bohemien interieur voorbijkomen, maar waarom nou eigenlijk? En hoe creëer je deze stijl?

Voor bohemien wordt ook vaak de afkorting boho gebruikt. In een bohemien interieur kan eigenlijk alles. Je kan veel kleuren combineren, of juist naturel houden, prints en veel planten. Deze stijl kan je soms het gevoel geven dat je in het buitenland bent, want het heeft vaak een beetje oosterse invloeden. Voeg nog je mooiste reis vondsten toe en het gevoel is nog sterker.

BohoBron: Jungalow

Meubels en decoratie
Bij een bohemien interieur draait het met name om de aankleding. Denk aan een mooi Perzisch vloerkleed, veel rotan, vrolijke kleuren of natuurlijke tinten, prints en wat vaak niet ontbreekt is een wandkleed. Voeg ook nog wat planten toe, zo haal je het buitenleven nog meer naar binnen.

Qua grote meubels, kan je lekker relaxen in een rotan hangstoel of verdwijnen op een bank met allemaal gezellige kussens. Een mooie houten salontafel erbij om je kop thee op te zetten en een poef om je voeten op te leggen.

BohoBron: Citizen Decor

Kleuren
Met de kleuren in een bohemien interieur kan je eigenlijk alle kanten op gaan. Je kan kiezen voor natuurlijke kleuren, voor hele uitgesproken kleuren of beide combineren. De natuurlijke kleuren met het groen van de planten zorgt voor een rustgevend gevoel. Of wil je meer een tropische sfeer, kies dan voor uitgesproken kleuren en gezellige prints.

BohoBron: Thehomestoriesnl

Materialen
In deze stijl worden veel natuurlijke materialen gebruikt als riet, bamboe, hout en wol. Het leuke aan een bohemien interieur is dat je veel verschillende materialen en daardoor stijlen met elkaar kunt combineren. Bijvoorbeeld Scandinavisch! Vintage staat bij de bohemien woonstijl ook erg goed, maar wat moderne decoratie kan hier ook weer goed bij. Combineren kan gewoon.

BohoBron: jojotastic

Zie ook:
- Inspiratie: de mooiste zwarte badkamers
- Combineer je favoriete kleuren, printjes en materialen
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

 
 
Inspiratie

Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

geschreven door Iris
Zo creëer je een stijlvolle koffiehoek

Hier op de redactie kunnen we er geen genoeg van krijgen: koffie! Vooral op de maandagochtend is dit toch wel een musthave om de week fris en fruitig te starten. En, we zijn misschien nog doller op de mokken waar we de koffie uit drinken! Na het zoeken van inspiratie op het internet - natuurlijk ...

meer...