Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zó combineer je linnen in de winter

geschreven door rosa

Zó combineer je linnen in de winter

Wie denkt dat linnen enkel voor de zomer is, heeft het mis. Linnen houd je inderdaad koel tijdens de zomer, maar houd je juist lekker warm in de winter. Het fijne aan linnen is ook, dat het heel goed vocht absorbeert zónder dat het zelf snel vochtig wordt. Hierdoor zorgt de stof voor een fris en warm gevoel. Ideaal voor beddengoed & plaids dus.

Het is zelfs bewezen, dat je sneller in slaap valt en beter slaapt onder linnen beddengoed. Ideaal om de winterdip te omzeilen dus!

Extra pluspunten aan linnen producten zijn: het is vocht- en vuilafstotend en veroorzaakt geen allergische reacties. Daarnaast is linnen een schone stof waar bacteriën en schimmels niet op kunnen leven.

Maar, hoeveel mooie eigenschappen de stof ook heeft, het oog wil ook wat. Doordat de stof over het algemeen bekend staat als zomerse stof, laat ik je zien hoe je linnen in de winter styled. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder...

Bezaai de grond met linnen plaids
We beginnen direct met de stylingtip die het minst voor de hand ligt. Namelijk je hele vloer bezaaien met linnen plaids in plaats van een vloerkleed. Dit ziet er op het eerste oog misschien een beetje gek uit. Dit komt puur doordat je het niet gewend bent! Een vloer met linnen plaids is juist heerlijk comfortabel in de winter en het geeft een speels effect aan de ruimte.

linnen-in-de-winter Bron: Only deco love

Kies winterse kleuren
Hoe prachtig licht linnen ook is, erg winters is het niet. Kies daarom voor donkere en winterse kleuren van de stof. Doe dit echter alleen, als dit ook bij het kleurenpalet en de stijl van je huis past. Leg wat mooie linnen sierkussens op de bank, een fijn plaid over de armleuning en je winters interieur is klaar.

linnen-in-de-winter Bron: Michael Sinclair

linnen-in-de-winter Bron: Halmer Cantile

Combineer linnen met grove plaids
Van deze combinatie gaat ons interieurhartje sneller kloppen. De combinatie van een grof gebreide plaid en het stoere linnen geeft een bijzondere uitstraling. Het staat speels maar toch zie je dat er goed over nagedacht is. Het fijne is, dat je deze combinatie in iedere ruimte van het huis kunt toepassen.

Bron: @peaske_interior

Probeer het niet tè veel te stylen
Een linnen plaid komt van nature heel nonchalant over. Dit komt doordat de stof snel kreukt. Probeer dit ook zo te houden. Als je de linnen items helemaal strak strijkt zodat alle kreukels weg zijn, is het hele effect van de stof weg. Linnen mag best een beetje kreuken! Drapeer de linnen items dan ook nonchalant over je meubilair heen. Het hoeft allemaal niet zo netjes. Juist leuk als er wat ruimte voor een knipoog is in het interieur ;-).

linnen-in-de-winter Bron: Michael Sinclair

winters-linnen Bron: Halmer Cantile

linnen-in-de-winter Bron: Only deco love

Zie ook:
8 tips voor een Scandinavisch, winters interieur
10x lichtsnoeren en lampjes om het buiten gezellig te maken
5 manieren om je slaapkamer klaar voor de herfst en winter te maken