Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

8 tips voor een Scandinavisch, winters interieur

geschreven door Rosa
8 tips voor een Scandinavisch, winters interieur

Stiekem genieten we ook wel weer van het koudere weer. Het is tenslotte een goed excuus om weer los te gaan met plaids, warme stoffen en fijne accessoires. Maar hoe doe je dit nu zonder je interieurstijl te verliezen? Je wilt immers niet dat de hele winter je interieur eruit ziet als een (comfortabel) bijeengeraapt zooitje. Daarom, heb ik 8 tips voor je samengesteld om een winters interieur te creëren in de Scandinavische stijl!

Licht is belangrijk

Licht is misschien wel het belangrijkste element in een Scandinavisch interieur. Omdat de winters in Scandinavië voornamelijk donker zijn, is het licht in huis heel belangrijk. In Scandinavische interieurs zien we voornamelijk een goede basis van spotjes, aangevuld met minimalistische sierlampen. Waar de lampen eerst een mix waren tussen industrieel en minimalistisch, zien we tegenwoordig vaak een gouden statement lamp aan het plafond.

Neutrale kleuren

Waar het Scandinavische interieur voorheen enkel draaide om lichte kleuren, zie je steeds vaker een uitspatting van een donkerdere terug. Lichte en neutrale kleuren blijven altijd een belangrijke rol spelen in het interieur, maar hier en daar wat donkere tinten als donkerblauw of grijs werken ook goed in de Scandinavische stijl.

scandi-interior Bron: My Scandinavian Home

Natuurlijke materialen

Wat is een Scandinavisch interieur zonder hout en andere natuurlijke materialen? Bij een winters interieur in deze stijl kun je dus losgaan met houten elementen, dennentakken, katoenen sierkussens en zo kunnen we nog verder doorgaan. Sowieso staat hout centraal in veel Scandinavische interieurs, bij voorkeur lichte houtsoorten.

scandi-winter-interior Bron: Remodelista

Warme stoffen

Hoewel het Scandinavische interieur niet per se bekend staat om veel accessoires en tierelantijntjes, staat het wel bekend om de mooie stoffen die gebruikt worden. Denk aan linnen beddengoed, dierenvachtjes, wollen vloerkleden of fluwelen items. Met wat warme stoffen is je huis binnen no time winterproof terwijl 'ie wel in de Scandinavische interieurstijl blijft.

interior-winter Bron: My Scandinavian Home

Scandinavische geur

De budgettip die ik ooit heb gehoord om je huis aan te passen op de seizoenen, is door de huisgeur te veranderen. Dit doe je door fijne geurstokjes en -kaarsen neer te zetten. Kies ze met een Scandinavische uitstraling om in het thema van de rest van het interieur te blijven.

scandi-winter-interieur Bron: My Scandinavian Home

Vorm & functie

In een Scandinavisch interieur kom je voornamelijk items tegen die ook daadwerkelijk een functie hebben. Dit meubilair en de accessoires hebben voornamelijk harde & strakke lijnen. Je zult dan ook niet gauw een sierlijk kastje tegenkomen in een Scandinavisch interieur. Om 'm winters te maken, zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld je haardhout op een mooie manier opbergt en de plaids en sierkussens niet teveel tierelantijntjes hebben.

Verse bloemen & planten

Wat is een interieur zonder bloemen & planten? Daarom zijn ook in een winters Scandinavisch interieur de bloemen en planten onmisbaar. Ga voor fijne kamerplanten met een warm-winterse uitstraling. Denk aan de stippenplant of kamerden. scandi-winter-interior
Bron: Stylizmo

Kaarsen & lantaarns

Wat is een warm interieur zonder kaarsen en lantaarns? Kies de kaarsen en lantaarns helemaal uit in de Scandinavische stijl: simpel & elegant. Steek lekker veel kaarsen aan voor een knus & toch Scandinavisch effect.

Zie ook:
- Interior crush: Zweeds huisje bij het meer
- In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...