Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zo creëer je een goede basis in je interieur

geschreven door Mara
Zo creëer je een goede basis in je interieur

Een goede basis in je interieur is onmisbaar voor (wispelturige) interieurliefhebbers! Met een vaste basis kun je namelijk gemakkelijk ieder seizoen je interieur aanpassen aan de laatste trends, zonder gelijk je gehele bankrekening te hoeven plunderen en al je meubels op Marktplaats te hoeven zetten. In dit artikel vind je een aantal handige tips om zo'n basis te creëren!

basis interieur

Stap 1: Bepaal welke meubels je perse wilt hebben
Bedenk allereerst goed welke items je graag in je huis wilt hebben. Welke items zijn onmisbaar voor jou? Meestal zijn dit items als de bank, eettafel + stoelen, een kast en een salontafel.

Deze items vormen dus ook direct de basis van je interieur. Alle andere meubels en woonitems zijn meestal ter decoratie en kun je wat makkelijker vervangen. Het is daarom handig om voor tijdloze modellen te gaan bij deze basis items. Je kunt ze dan vervolgens naar een nieuwe trend stylen door middel van vazen, kussens en/of plaids.

basis interieur

Stap 2: Bepaal het basis kleurenpalet
De volgende stap is om het basis kleurenpalet te bepalen. Deze bestaat meestal uit zo'n 3-4 verschillende tinten. Het is slim om kleuren te kiezen die makkelijk te combineren zijn, zodat iedere opvallendere accentkleur (vaak ook direct een trendkleur) bij de kleur past en je daarin lekker kunt afwisselen.

Beperk jezelf niet te veel; basis betekent niet hetzelfde als basic. Je hoeft echt niet alleen wit-, grijs-, zwart of bruintinten te kiezen als kleur op de muren, gordijnen en bank. Als jij graag een groene bank wilt, dan kan dat ook prima in je basis - zolang je maar een kleur kiest die makkelijk te combineren is met trendy accentkleuren. Op een groene bank kun je lichtroze en oranje kussens leggen, maar ook kussens in diverse blauwtinten. Zo tover je iedere keer toch weer een heel andere look tevoorschijn!

basis interieur

Stap 3. Denk goed na over de bank
In veel huizen staat de bank centraal en valt deze het meest op. Denk dus goed na over de kleur en het model. Zoals hierboven beschreven hoef je echt niet voor een neutrale kleur te gaan, zolang de kleur die je kiest maar makkelijk te combineren is met veel accentkleuren - zodat je alsnog wel lekker kunt variëren met accessoires.

Onze tip: ga je voor een iets opvallendere kleur, kies dan wel voor een tijdloos model. Kies je een basic kleur zoals grijs of wit, dan kun je voor wellicht voor een iets unieker model gaan. Zo voorkom je dat je én een trendkleur én een trendy model te pakken hebt en de bank na een jaar alweer zat bent!

basis interieur

Stap 4. Investeer in goede verlichting
Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van een goede basis. De juiste verlichting geeft je interieur heel veel klasse, sfeer en uitstraling, waardoor de basismeubels eigenlijk al heel mooi in je interieur staan - zonder 'opsmuk' van woonaccessoires en andere decoratie.

basis interieur

Stap 5. Besteed aandacht aan de afwerking
Ook de afwerking van je huis draagt bij aan een goede basis. Zorg bijvoorbeeld voor mooie deurknoppen aan de deur, stijlvolle kapstokhaakjes, et cetera. In een mooi afgewerkt huis komen je meubels en woonaccessoires nog beter tot hun recht.

Foto's: Planete Deco

Zie ook:
- Deze 6 items zie je in ieder Scandinavisch interieur
- 10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer
- 5 manieren om je huis wat knusser te maken volgens de Scandinaviërs
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...