Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo creëer je een wauw-effect met de tafelstyling deze kerst

geschreven door Marie-Louise
Zo creëer je een wauw-effect met de tafelstyling deze kerst

De tafel mooi aankleden wanneer er vrienden of familie (of gewoon alleen jijzelf) komen eten is altijd een feestje. Maar de tafel dekken voor het kerstdiner is andere koek. Je trekt je allermooiste tafelkleed uit de kast, je 'speciale gelegenheden' servies mag worden afgestoft en ook je eigen outfit is uiteraard om door een ringetje te halen. Maar daarnaast is er nog zoveel meer leuks te bedenken als het gaat om tafelstyling. Zo creëer je een wauw-effect met de tafelstyling deze kerst!

kerstversiering lampen tafel kersttakBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken




 

Bepaal een kleurenpalet

Zonder doel kun je niet scoren en dat geldt ook voor een tot in de puntjes gestylede tafel met kerst. Bepaal van tevoren welke sfeer je wil dat jouw kersttafel uitdraagt. Dit kun je doen door een moodboard te maken, je suf te pinnen op Pinterest en een kleurenpalet vast te stellen. Zo voorkom je dat je lukraak accessoires begint te kopen, zonder het grotere geheel voor ogen te houden.

tafelstyling kerst donkergroenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken




 

Zorg voor een steady basis


Tafelkleed & placemats
First things first: zorg voor een goede basis. Werk hierbij in laagjes. Denk aan één of twee tafellopers uit jouw kleurenpalet, een tafelkleed met een mooi patroon of placemats die precies in jouw thema passen.

kerstboom tafelstyling roze velourse eerkamerstoelenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken




 

Je mooiste servies
Ook met laagjes werken bij het servies en schaaltjes ziet er meteen wat luxer uit. Wees niet bang om te mixen and matchen met verschillende serviezen. Er is immers veel te veel leuks te vinden om het slechts bij één servieslijn te houden! Let er wel op dat je jouw moodboard en kleurenpalet in je achterhoofd houdt.

gedekte tafel kerstBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken




 

Shiny bestek
De feestdagen zijn het uitgelezen moment om ook uit te pakken met het bestek. Een mooie bestekset geeft net die extra glow op tafel. Goud bestek zorgt uiteraard voor een gouden randje aan tafel, maar ook matzwart bestek of brons geeft de tafel een superstijlvolle uitstraling.

goud bestek kerst tafelBron: We Are Scout




 

Luxe glaswerk
Water of wijn uit een mooi glas smaakt altijd nét wat lekkerder. Het laat niet alleen je drankje luxer ogen, maar het staat ook nog eens prachtig op tafel. Kies bijvoorbeeld voor een glas met een gouden randje of een vintage champagne coupe uit de roaring twenties. Cheers!

kersttafel gouden details decoratieBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken




 

It's all in the details

Time for the fun part: de decoratie! Een kersttafel zou natuurlijk geen kersttafel zijn zonder feestelijke decoratie. Ook hier kun je het natuurlijk zo gek maken als je wil. Ga je voor gouden details door middel van shiny kaarsenhouders of glitters op tafel (ook zo leuk voor de day-after!), of ga je voor droogbloemen en groene en rotan accessoires voor een bohemien sfeer?

kersttafel gouden details decoratieBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken




 

Voor de echte Christmas spirit leg je hier en daar wat kersttakken en -ballen neer op tafel, want deze zijn net zo leuk op tafel, als in de boom! En ook feestelijke kaarsen zijn onmisbaar op de kersttafel. Met welke kaarsen je dit jaar on-trend bent? Wij vertellen het je in deze blog.

kersttafel zwart kersttakken decoratieBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo kun je de tafel gezellig dekken voor kerst
- 10x inspiratie voor kerst
- DIY kersttafel

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...