Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Tijd voor sfeer: 5 grote kaarsentrends van dit moment

geschreven door Marie-Louise
Tijd voor sfeer: 5 grote kaarsentrends van dit moment

Kaarsen: je kunt er niet genoeg van hebben. Het aansteken van kaarsen in huis is een van de makkelijkste (en goedkoopste) manieren om een gezellige en romantische sfeer in huis te creëren en met een beetje geluk laat 'ie de ruimte ook nog eens binnen no time heerlijk ruiken. Kaarsen komen tegenwoordig in zoveel verschillende vormen, maten, kleuren en geuren, dat het een gemis is om het bij een simpel waxinelichtje te houden. Waar je dan wel goed mee zit? Wij vertellen je de 5 grote kaarsentrends van dit moment!

draaikaarsen gedraaide kaarsen twisted candlesBron: Domino




 

1. Opvallende vormen

Het is je vast niet onopgemerkt gebleven dat kaarsen tegenwoordig in de gekste vormen te zien zijn. Gedraaid, gebogen en soms zelfs in de vorm van een vrouwenlichaam. En dit is niet gek; ronde en organische vormen zijn immers dé interieurtrend van het afgelopen jaar en zien we ook in de kaarsenwereld veel terug.

kaarsen opvallende vormen rond pasteltinten trendsBron: Rustik Lys




 

2. Zachte pasteltinten

Pastelkleuren zijn niet alleen de grootste kleurtrend van afgelopen lente, ook deze winter en herfst zijn ze welkom in ons interieur. En dan vooral op het gebied van kaarsen. Je zou verwachten dat deze tinten in de winter een no-go zijn, maar niets is minder waar. Lila, babyblauw en zachtroze mogen er óók in de winter zijn.

Ben je de pasteltinten toch even zat? In deze blog geven wij zes creatieve manieren om je kaarsen op te bergen!

pasteltinten draaikaarsen trends kaarsenBron: Housevitamin




 

3. Geurkaarsen met een vleugje luxe

Geurkaarsen zijn al jaren populair in huis en dit lijkt een trend te zijn waar we maar geen afscheid van willen nemen. Niet gek ook, want ontspanning en geurkaarsen gaan samen als peper en zout en zijn daarom ook meer dan welkom in ieder interieur. Wil jij optimaal kunnen genieten van je geurkaars? Neem dan eens een kijkje bij deze blog.

Woodwick geurkaarsen rieten placematBron: Woodwick




 

4. Milieuvriendelijk

De gemiddelde kaars is niet bepaald goed voor Moeder Natuur. De meeste kaarsen die in de winkel liggen, zijn gemaakt van paraffine of stearine. Dit komt meestal voort uit slachtafval van dieren of is gemaakt van palmolie. Voor de meesten is het niet onbekend dat voor palmolie stukken regenwoud het moeten bezwijken. Om je steentje bij te dragen, ga je dus voor milieuvriendelijke kaarsen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld soja en bijenwas.

woodwick milieuvriendelijke kaarsen roze Bron: Woodwick




 

5. Do it yourself!

Allemaal leuk en aardig die trendy kaarsen, maar laten we eerlijk zijn: ze zijn niet bepaald gratis. Ga daarom zelf eens aan de slag! Zwijmel jij bijvoorbeeld weg bij de trendy twisted candles? In deze blog vertellen wij hoe je deze gemakkelijk zelf maakt. Je geeft ermee een leuke twist aan je interieur en het is ook nog eens superleuk om te doen!

kaarsen kleuren vormen trends dressoirBron: Unpublished




 

Zie ook:
- 8x woontrends die we in 2022 gaan zien
- 28x mooie plaids die je bank herfstproof maken
- 10x tips voor een hemelse geur in huis

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...