Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

8x woontrends die we in 2022 gaan zien

geschreven door Marie-Louise
8x woontrends die we in 2022 gaan zien

Hoewel 2022 nog mijlenver lijkt, is het vooruitblikken naar de woontrends van volgend jaar altijd een van de leukste dingen om te doen in de herfst. Onze trendspotters zijn er op uit gegaan en hebben weer allemaal leuke trends gespot voor volgend jaar. Sommige die terug zijn van weggeweest, een aantal blijvertjes van dit jaar en uiteraard ook een paar nieuwkomers! In deze blog bespreken we 8 woontrends die we in 2022 gaan zien.

relief art rond tafel trend interieur 2022Bron: interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken

€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan

 

1. Kaarsen in fleurige kleuren & vormen

Kaarsen: je ziet ze in alle kleuren, maten en tegenwoordig ook vormen! Je hoeft Instagram of Pinterest ook maar te openen en de vrolijke kaarsen in bijzondere vormen vliegen je om de oren. Waar we in 2021 vooral draai- en confettikaarsen voorbij zagen komen (ook leuk om dit op een regenachtige middag zelf in elkaar te flansen!), zien we nu een nieuwe trend: de kaars in de vorm van een vrouwenlichaam. Deze kaarsentrend is een absolute musthave voor in huis!

kaarsen trends vrouwenlichaam draaikaarsBron: Favourite Daughter

2. Neonverlichting

De tijd dat je neonverlichting voorbij zag komen in shabby nacht- en stripclubs is voorbij. Neonverlichting is namelijk weer superhip in je interieur en helemaal terug van weggeweest! Met een toffe neonlamp geef je jouw ruimte een frisse upgrade, waardoor jouw interieur alles behalve saai wordt!

lamp neon verlichting trend 2022Bron: Sunset

3. Planten, maar dan net even anders

Onze groene amigo's geven pas echt de finishing touch aan ons interieur. We gaan volgend jaar uiteraard weer veel groene vrienden terug zien, maar dan net even anders. Planten in huis halen op een originele manier is een nieuwe botanische woontrend. Denk aan originele wanddecoratie met planten, groen in bijzonder glaswerk en planten verwerkt in verlichting. Of maak je eigen terrarium! Hier lees je hoe je dat doet.

planten trends 2022 lamp Bron: sfeervoorjou via HomeDeco Binnenkijken

4. Vrouwelijke & organische vormen

Dit is een trend die we in veelvoud in 2021 zagen en wat absoluut een keeper is. Deze trend was niet te missen afgelopen jaar en heeft zichzelf op allerlei manieren verder ontwikkeld. Waar het begon in prints, vazen en accessoires, is het nu terug te zien in werkelijk alles. En dat is niet heel vreemd, er zit namelijk een hele logische theorie achter. Waarom ze zo populair zijn, lees je hier!

organische vormen bank trend relief artBron: HKliving

5. Teddystof

Ook dit is een heel fijne trend die we volgend jaar (gelukkig) weer veel gaan zien. De zogeheten teddy trend, een trend waarbij de bouclé stof in veel meubelen en accessoires verwerkt wordt, geeft een warm en geborgen gevoel. Het heeft het hart van menig interieurliefhebber dan ook compleet veroverd! Ben jij ook zo verzot op deze trend? Shop hier de leukste items met teddystof!

fauteuil bank teddy coucléBron: stylingbymanon via HomeDeco Binnenkijken

6. Keramiek servies

Met keramiek servies zet je iedere avond iets moois op tafel. En stiekem zijn we allemaal wel een beetje verliefd op keramiek servies. Het is door de imperfecties uniek en daarbij kun je het mooi combineren met materialen als hout, bamboe en aardewerk. In de vorm van retro borden met een kleurrijk palet uit de jaren '70 of juist een keramiek serviesset met veel organische vormen: deze trend is een absolute go!

keramiek nordic servies broste copenhagenBron: Broste Copenhagen

€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan

 

7. Into the wild

Dit is een trend die het eigenlijk ieder jaar goed doet, maar wel één die zichzelf ieder jaar weer naar een 'hoger niveau tilt'. In het behang, prints, kussens, plaids en nu ook in accessoires. We kunnen er geen genoeg van krijgen! En dat is niet gek ook: het geeft een enorm speelse touch aan je interieur!

dierenprint dieren accessoires lamp trendBron: sfeervoorjou via HomeDeco Binnenkijken

8. Hanglampen au naturelle

Ten slotte blijven de hanglampen met natuurlijke materialen volgend jaar ook een favoriet. Bamboe, rotan, hout en webbing: het zorgt voor een rustige basis, zijn echte sfeermakers en is een mooie eyechatcher in de ruimte. Daarnaast passen ze in (bijna) iedere woonstijl thuis. In zowel een strak als landelijk interieur bijvoorbeeld zullen ze niet misstaan!

hanglamp bamboeBron: nicole-484 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Alles wat je wil weten over de interieurtrend organische vormen
- Marineblauw: de trendkleur van deze herfst
- Dit zijn de babykamertrends van 2021

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...