Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Zo haal je de beachy vibes in huis

geschreven door Maartje
Zo haal je de beachy vibes in huis

Als je aan het strand denkt, dan denk je toch vooral aan lichte kleuren en natuurlijke materialen? De kleur van het zand is heel fris, licht en makkelijk te combineren met andere kleuren. Het gebruik van natuurlijke materialen is vaak duurzaam, geeft een stoere touch en een warm gevoel. Dit zijn allemaal elementen die bij het strand horen en heel makkelijk toe te voegen zijn in je huis. Wij zullen jou vertellen op welke manieren!

beachBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

1. Voeg zachte kleuren toe
Beige, taupe, lichtgrijs en wit zijn allemaal zachte kleuren. Kijk op het strand eens goed om je heen. Wat voor kleuren zie je vooral? Beige wordt ook wel omgeschreven als zandkleur, dus hier heb je er al één. Het lichtblauw van de lucht, een mooie rustgevende kleur. De kleur van de zee is afhankelijk van in welk land je bent. In Nederland wordt het omgeschreven als blauwgroen, wel een donkere kleur. Kom je in een mooi vakantieland dan is het vaak helderblauw. Al deze kleuren zijn prachtig. Om het gevoel van het strand in huis te krijgen is het mooi om vooral als basis beige toe te voegen. Wil je wat extra kleur? Voeg dan hier en daar een vleugje blauw toe.

2. Meubels gemaakt van natuurlijke materialen
Op het strand zie je weinig wat niet van de natuurlijk materiaal is, behalve de plastic afvalbakken en misschien wat strandstoelen. Over het algemeen zie je ook dat veel strandtenten meubels hebben van bijvoorbeeld hout, bamboe en riet. Plastic willen we liever niet meer zien, behalve als het gerecycled is. Als alles in huis gemaakt is van staal, steen en glas, kan het soms wat kil ogen. Voeg warmte en sfeer toe door hout te gebruiken. Een leuke trend die we nu veel voorbij zien komen is webbing. Dit zijn gevlochten rieten matten. Maak vooral gebruik van deze materialen als je de beachy vibes wilt in huis.

beachBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

3. Accessoires die het strand in huis brengen
Je hoeft niet meteen al je meubels te veranderen als je naar deze stijl wilt. Je kunt het namelijk ook doen met accessoires. Zet bijvoorbeeld op een kastje een mooie schelpenketting neer en op tafel of ergens anders een vaas met pampasgras. Speel vooral met natuurlijk materialen en dingen die je ziet op het strand, zoals accessoires met schelpen. Laat ook met het decoreren de zachte kleuren terug komen. Een kussen gemaakt van linnen in de kleur beige, een rieten mand of een lampenkap in één van deze kleuren.

4. Neem iets mee van vakantie
Het is sowieso leuk om aandenkens mee te nemen van vakantie. Op die manier kun je een bijzondere eyecatcher in je huis neerzetten, maar ook als je de beachy vibes in huis wilt zoals je die op vakantie had. Neem iets mee van jouw heerlijke strandvakantie wat helemaal past bij deze sfeer.

beachBron: Home_by_sandy via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd
- Zo moet je de Sansevieria verzorgen
- Trend: stijlvolle ornamenten op een voetje

 
 
Meet the team

Meet the team: Dorien

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Dorien

"Ik houd wel van een industriële woonstijl met een vintage touch. Dit in combinatie met veel planten maakt mij erg gelukkig!" Dorien - Backoffice Medewerkster bij HomeDeco Deze week leren we onze Dorien wat beter kennen. Dorien werkt alweer twee en half jaar bij HomeDeco. Niet alleen zorgt Dor...

meer...