Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Zo heb je langer plezier van je verse bos bloemen

geschreven door Iris
Zo heb je langer plezier van je verse bos bloemen

Een verse bos bloemen in huis maakt het helemaal af. Het staat mooi, vrolijk en lekker zomers. Losse bloemen, zelf uitgekozen, gekregen, een mega bos dahlia's, zonnebloemen of pioenrozen. Bloemen heb je nooit genoeg!

Maar, af en toe blijven knoppen dicht, laten sommigen hun koppie al hangen op dag twee of is het gewoon snel over door bijvoorbeeld het warme weer. Super zonde natuurlijk! Daarom heb ik een paar tips op een rijtje gezet, zo heb je langer plezier van je verse bos bloemen en zijn ze de euro's dubbel en dwars waard!

bloemenBron: doornroos via HomeDeco Binnenkijken

Ga voor kwaliteit

Een goed begin is het halve werk. Haal je bloemen daarom bij die ene goede bloemenzaak of ga naar jouw favoriete bloemenstal op de markt. Vraag hier direct advies over de specifieke bloem(en) die je hebt gekocht. Zij zijn namelijk de professional en weten je dus het beste te adviseren. Als je de bos bloemen uitzoekt, let er dan ook op dat de knoppen ook al een klein beetje opengaan, anders heb je grote kans dat ze toch dicht blijven.

Een schone vaas

Vaak vinden we het onzin, maar het werkt echt! De vaas alleen eventjes afspoelen is helaas niet voldoende. Maak je vaas of vazen schoon met heet water en een beetje afwasmiddel of schoonmaakmiddel. Gebruik een afwasborstel of een sponsje. Zo verwijder je vet en bacteriën.

bloemen-eettafelBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken

Water geven

Voeg regelmatig vers water toe aan de vaas. In vers water zitten weer meer voedingsstoffen voor de bloemen. Vul de vaas voor 2/3 met water -behalve bij tulpen want die groeien dan te snel. Bij een bos zonnebloemen kun je de vaas wel lekker vol doen, want die hebben altijd wel dorst.

Je kunt je bloemen het beste in lauw water zetten. Vooral hortensia's en andere houtachtige bloemen houden helemaal niet van koud water.

De vaas

Heb je een stenen, een porseleinen of een glazen vaas in huis, dan zit je goed! Vazen van (onbehandeld) metaal kunnen gaan roesten waardoor het water te zuur wordt voor de bloemen.

bloemen-eettafelBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Voeding

Als je een samengesteld boeket koopt, zit de geschikte voeding er vaak al bij. Als je zelf een paar losse bloemen wilt uitzoeken, vraag dan altijd eventjes naar de beste voeding voor die bloemen. Niet elke bos bloemen reageert namelijk hetzelfde op bepaalde voeding.

Tip: door een klein druppeltje bleek, een beetje frisdrank of een schepje suiker in het water te doen staan je bloemen ook langer.

Verwijder de onderste bladeren

Belangrijk is om altijd de onderste bladeren van de bloemsteel te verwijderen. Let er goed op dat er géén bladeren in het water hangen. Deze kunnen gaan rotten waardoor je mooie boeket binnen no time verloren gaat.

bloemen-eettafelBron: veravanderkooi via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik een scherp mesje

Gebruik geen schaar, maar een scherp mesje om bloemen schuin af te snijden. Snijd altijd minimaal 1.5 cm van de steel af. Met een schaar knijp je de stelen dicht en is de kans op scheuren een stuk groter. Ook kan het zo zijn dat je de steel helemaal dichtknijpt waardoor 'ie geen water meer kan opnemen. Snijd ook altijd schuin af, ongeveer in een hoek van 45 graden want zo kunnen de bloemen beter water opnemen.

Extra tip: als knoppen niet opengaan of bloemen hangen slap, snijd er dan nog een stukje af.

De plek

Zet je bloemen niet op de tocht of in de volle zon. Je kunt je bloemen ook beter niet dichtbij de fruitschaal zetten. Fruit is namelijk niet de beste vriend van bloemen, ze gaan hierdoor sneller hangen. Zet ze bijvoorbeeld op je tv-meubel, op het dressoir of op de eettafel.

bloemenBron: jodi via HomeDeco Binnenkijken

Psst... we hebben ook mooie kunstbloemen!

Geen zin of tijd om je bloemen te verzorgen of wil je nóg langer genieten van een mooie bos bloemen? Ga voor kunst! De kunstenbloemen van tegenwoordig zijn van prachtige kwaliteit en daardoor amper te onderscheiden van echt. Ook hebben we ontzettend veel mooie kunstplanten op onze shop staan, handig voor als je niet zulke groene vingers hebt. ;-)

Zie ook;
- Dit is waarom je graslelie bruine punten heeft en zo voorkom je het
- Alles wat je moet weten over de orchidee
- Mix & match: gekleurd glaswerk

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...