Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo help je je kamerplanten de zomer door

geschreven door Julia
Zo help je je kamerplanten de zomer door

Staan jouw kamerplanten er niet zo goed bij? Dit zou weleens kunnen komen door het warme weer van de afgelopen tijd. In de zomer is het slim om je kamerplanten wat extra aandacht te geven, zeker wanneer de temperaturen hoog oplopen. In deze blog vertel ik welke vijf dingen je kunt doen om je planten de zomer door te helpen.

Geef plantenvoeding

In de zomer hebben planten meer plantenvoeding nodig dan normaal. Ze krijgen meer zonlicht en groeien daardoor sneller dan bijvoorbeeld in de winter. Hoeveel plantenvoeding je moet geven, is afhankelijk van de plant. Let op dat je de juiste hoeveelheid geeft, want te veel voeding is slecht voor de plant. Lees daarom eerst goed de instructies op de verpakking.

plantenstandaardsBron: madisonfichtl

Plantenstandaard Lily zwart - Lifa Living
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Plantenstandaard Lily goud zwart - Lifa Living
Prijs onbekend

Geef vaker water

Vaker water geven is een logische tip, maar veel mensen blijven in de zomer evenveel water geven als in de winter. Geef liever niet in één keer een grote scheut water, maar geef je plant kleine beetjes verspreid over de dag of week. Als je niet zeker weet of je plant water nodig heeft, kun je even in de aarde voelen. Als deze droog is, kun je water geven. Ook kan de plant uitdrogen door een ventilator of door de airconditioning. Het is om deze reden goed om wat vaker water over de plant te sprayen.

woonkamer met plantenBron: meiraathome via HomeDeco Binnenkijken

Plant Standard Solstice - Small
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Moederplant Tricolor - 40cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Plantenstandaard Rose zwart - Lifa Living
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Haal planten uit de zon

Heeft jouw plant bruine vlekken? Dan kan het zijn dat hij te dicht bij het raam staat en het zonlicht de bladeren heeft beschadigd. Sommige planten kunnen niet goed tegen direct zonlicht. Als je niet zeker weet of jouw plant hiertegen kan, zoek dit dan voor de zekerheid even op.

slaapkamer met plantenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Check op ongedierte

Omdat we in de zomer vaker onze deuren en ramen open hebben staan, is de kans op ongedierte groter. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan te kijken of je plant geen ongedierte heeft. Denk bijvoorbeeld aan spint van de spintmijt. Dit is te herkennen aan kleine gele of zilveren spikkels op de bladeren. Ook als je gaatjes in de bladeren, een kleverige substantie op de bladeren, misvormde of gekleurde bladeren ziet heb je te maken met ongedierte. Dit kun je tegengaan met een bestrijdingsmiddel. Spray ook regelmatig de bladeren met een plantenspuit om bladluis te voorkomen.

plantenstandaardBron: ilsedv via HomeDeco Binnenkijken

Haal stof en vuil weg

Hebben de bladeren van jouw plant een laagje stof of vuil? Dan is het belangrijk om dit weg te halen. Dit laagje kan er namelijk voor zorgen dat het moeilijker is voor je plant om zonlicht op te nemen. Waarmee je je planten kunt schoonmaken? Dit kan onder andere met melk. Melk haalt de vette laag weg en bevat voedingsstoffen die goed zijn voor planten. De bladeren zullen helemaal gaan glanzen. Als je geen melk in huis hebt, kun je natuurlijk ook water gebruiken. Ook is het handig om je plant zo nu en dan in een zomerse regenbui te zetten om stof en vuil te verwijderen. Dit vinden de meeste kamerplanten ook nog eens heerlijk!

woonkamer met plantenBron: homestylinggarden via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Tip: dit is wanneer je een kamerplant moet verpotten
-DIY: zo maak je je eigen planten terrarium
-20x de mooiste hangpotten en -planten

 
 

5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

geschreven door Julia
5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

De temperatuur is weer flink aan het stijgen en het blijft voorlopig behoorlijk warm. Als je ergens verkoeling kunt vinden zoals bij het water is dat fijn, maar als je thuis moet blijven kan het erg vervelend zijn. Vooral wanneer je huis flink opwarmt. Zoek je naar een manier om je huis de komend...

meer...