Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Zo kies je de perfecte fauteuil voor bij jou thuis

geschreven door Tessa
Zo kies je de perfecte fauteuil voor bij jou thuis

Bij de inrichting van de woonkamer is het eerste wat aangeschaft wordt meestal de bank. Volkomen logisch natuurlijk, maar wat je niet moet vergeten zijn de bijbehorende meubels als de fauteuil. Want ook deze is in de woonkamer van essentieel belang. Hoewel hij niet gauw even duur is als een bank, is de fauteuil wel een investering. Dus is het belangrijk dat je zeker bent van je keuze voor je er een aanschaft. Met de onderstaande tips helpen we je een eindje op weg!

1. Stijl
Wanneer je een fauteuil uitkiest, is het van belang te gaan voor een exemplaar die je stijl en persoonlijkheid reflecteert. Toch moet je hierbij de rest van jouw decor niet vergeten. Je wil dat hij hier ook bij past. Begin bij het bepalen van de afmetingen en de vorm van de ruimte waarin je de fauteuil kwijt wil. Controleer vervolgens het kleurenpalet van de ruimte en houd deze in het achterhoofd bij je zoektocht.

Ook is het van belang na te denken over het doel die de fauteuil voor jou zal vervullen. Wil je 'm hebben om er na je werk met een glas wijn, goed boek en warm dekentje op te relaxen? Of schaf je hem aan om er een statement mee te maken in je woonkamer en is 'ie er misschien meer voor de sier? Een fauteuil is een uitstekend meubel om kleuren, patronen, texturen en details in je interieur toe te voegen.

Vergeet niet na te gaan of de fauteuil die je op het oog hebt mooi staat bij de meubelstukken die al in de ruimte staan. Hoewel mixen en matchen leuk kan zijn, is het belangrijk te voorkomen dat het rommelig en ongeorganiseerd overkomt.

Leren fauteuil Bron: Advice from a 20 something

2. Maat
Dit is misschien eentje die voor de hand ligt, maar vergeet niet de maat van de fauteuil te controleren. Het zou zonde zijn als je er pas na aanschaf achter komt dat hij helemaal niet in de ruimte waar je hem kwijt wil, past! Houd hierom de maten van de plek waar je de fauteuil wil hebben als je gaat shoppen bij de hand.

zithoekje donkerblauwe fauteuil Bron: Design/ milk

3. Levensduur
Als alles volgens plan gaat en je knoeien met koffie o.i.d. weet te voorkomen, zou je fauteuil ideaal gezien een leven lang mee moeten kunnen gaan. Trends veranderen continue. Hierdoor kan het lastig zijn te bepalen welke modellen tijdloos zijn en welke niet. Ga je voor een klassieker en minimalistisch exemplaar, dan zit je hoogstwaarschijnlijk goed en raak je minder snel uitgekeken.

Denk ook na over het materiaal van je fauteuil. Waarvoor wordt de stoel de aankomende jaren gebruikt? Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een fragiel stofje misschien niet de beste keuze.

groene velvet fauteuil Bron: Tessie Fay

4. Comfort
Belangrijkste van alles is dat jouw fauteuil comfortabel is. Het heeft hierom geen zin om de stof van je fauteuil te bepalen aan de hand van een trend. Kies de stof en het model van jouw fauteuil op basis van hoe comfortabel jij er op zit. Dan is de fauteuil sowieso je investering waard!

Zie ook:
-Dit wordt je nieuwe favoriete plek in huis
-5 tips voor die ellendige lege hoek in de woonkamer
-Tips om je erker te stylen

 
 
Tuin

Zo maak je in je tuin een gezellige winterse zithoek

geschreven door Mara
Zo maak je in je tuin een gezellige winterse zithoek

Alleen in het voorjaar en in de zomer gebruik maken van je tuin? Zonde! Ook in de winter kun je een heel fijn plekje van je tuin maken. Ideaal voor die winter wonderland-dagen met blauwe lucht en een lekker zonnetje. Het ultieme wintersportgevoel, maar dan in je eigen tuin! ;-...

meer...