Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Tuin10
Woonkamer

Zo kies je gordijnen uit

geschreven door Rosa
Zo kies je gordijnen uit

Gordijnen spelen een belangrijke rol in ieder interieur. Met gordijnen creëer je een stukje privacy, maar ook warmte en geborgenheid. Helemaal in de wintermaanden zijn gordijnen onmisbaar in huis. Het is nu dus de ideale periode om gordijnen aan te schaffen. Toch kan het heel lastig zijn om de juiste gordijnen aan te schaffen. Welke passen nou goed in de woonkamer? Aan welke eisen moeten ze voldoen in de slaapkamer? En zijn gordijnen in de keuken wel of juist niet handig? Daarom heb ik een aantal tips opgesteld, zodat jij makkelijk zelf je gordijnen kunt uitkiezen.

zo kies je gordijnen
Bron: SF girl by bay

Functie

Zoals bij de meeste woonitems, is de eerste stap om te bepalen welke functie de gordijnen moeten hebben. Zo zul je in de slaapkamer verduisterende gordijnen nodig hebben die het licht buiten houden, terwijl je in de woonkamer juist gordijnen wilt die je wat privacy geven zonder je het gevoel te geven dat je opgesloten zit.

zo kies je gordijnen
Bron: My Paradissi

Uitstraling

Als je gordijnen uit gaat kiezen, is het ook heel belangrijk om te bedenken wat je wilt uitstralen met deze gordijnen. Wil je een intieme, knusse look creëren? Combineer dan vitrage met een donkerder overgordijn in een warme kleur. Of wil je juist een moderne, strakke look aan je interieur geven? Kies dan voor jaloezieën. Deze geven je een hoop privacy maar laten tegelijkertijd voldoende licht door. Kijk bij het uitkiezen van de gordijnen ook goed naar de stijl van je huis. Bij een wat ouder, karakteristiek huis staan rijke stoffen bijvoorbeeld prachtig. Gordijnen zijn eigenlijk altijd het allermooist als deze tot op de grond komen.

zo kies je gordijnen Bron: Home Designing

Materiaal

Natuurlijk is de materiaalkeuze belangrijk bij het uitkiezen van de gordijnen. Het materiaal bepaalt namelijk de hele look. Natuurlijke materialen met een grove structuur zorgen voor een stoere uitstraling. Grof geweven linnen of katoen zijn hier goede voorbeelden van. Semi-transparante polyester gordijnen doen het weer heel erg goed als romantische sfeermakers. Ook is het belangrijk om direct te kijken of je gevoerde gordijnen wilt hebben. In de slaapkamer raden we dit wel aan, omdat het dan goed donker in de kamer wordt! Ook is het aan te raden als de gordijnen voor een raam van enkel glas hangen. De gevoerde gordijnen houden namelijk meer kou buiten.

zo kies je gordijnen Bron: Bloglovin'

Zie ook:
- Zo kies je een vloerkleed uit
- Simpele & stylish manaieren om meer opbergruimte te creëren
- Inspiratie om je bank mooi te stylen

Slaapkamer

20 must-have kinderkamer items!

geschreven door Giolina
20 must-have kinderkamer items!

Tover je kamer om tot de perfecte kinderkamer, waar de kids perfect spelletjes kunnen spelen of studeren. Vind jij het ook zo leuk om een prachtige kamer te creëren, dan heb je geluk! Bij ons ben jij aan het juiste adres, bekijk de artikelen hieronder en laat je inspireren voor jouw droomkamer.

meer...