Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo kies jij de juiste eetkamerstoel

geschreven door Lynn
Zo kies jij de juiste eetkamerstoel

Een eetkamerstoel moet bij jouw tafel passen, comfortabel zitten en er ook nog leuk uitzien. Daarnaast kun je kiezen uit honderden verschillende soorten. Dan zijn er ook nog stoelen met een armleuning, een draaistoel of een met wieltjes. Zie jij de bomen door het bos niet meer? In deze blog zetten wij handige tips op een rij zodat jij met gemak de juiste eetkamerstoel vindt!

Comfort = key

Het beste recept om gezellig en vooral lang te kunnen tafelen is een goede stoel. Helemaal als je ook weleens werkt aan de keukentafel of altijd in bent voor een spelletjesavond. Een stoel met een zachte stof, goede zitvorm en armleuningen zullen gegarandeerd goed zitten. Let er wel op dat armleuningen meer ruimte in nemen dan stoelen zonder. Ook is het belangrijk om te letten op de rugleuning. Is deze hoog genoeg en biedt deze genoeg steun? Tegenwoordig heb je heerlijk zittende stoelen waarbij je niet op stijl hoeft in te leveren.

velvet-eetkamerstoel-armleuningBron: Living_byjoy via HomeDeco Binnenkijken




 

Hoogte van de eettafel

Het is ook wel fijn als jouw favoriete stoel onder je eettafel past. Het liefst wil je 10 cm ruimte houden tussen je benen en de tafel. En 20 cm ruimte vanaf de zitting van je stoel naar de onderkant van de tafel. De zithoogte van de meeste eetkamerstoelen is tussen de 40 en 45 cm en de zitdiepte 40 cm. Hierbij past een eettafel met een hoogte rond de 75 cm, ietsjes meer of minder kan ook. Wanneer je stoel armleuningen heeft houdt je rekening met 15 cm ruimte tussen de leuning en de onderkant van de tafel.

beige-eetkamerstoelenBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Fijn materiaal

Bij het kiezen van het materiaal houdt je met verschillende factoren rekening:
Jouw woonstijl: Velvet stoelen staan bijvoorbeeld chique terwijl leer meer een stoere look creëert.
Comfort: Stoffen zoals teddy, bouclé en velvet zitten super zacht en comfy. Leer, hout en kunststof zijn koeler en soms wat harder.
Schoonmaken: heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is het handig als je stoelen makkelijk schoon te maken zijn. Lees welke stoffen welke voordelen hebben!

Hetzelfde geld voor de kleur van de stoel. Het is ook erg leuk om met verschillende kleuren of vormen van stoelen te spelen.

leren-industriële-eetkamerstoelenBron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken




 
chique-japandi-eetkamerstoelenBron: Mariscasa via HomeDeco Binnenkijken

Vorm: kuip tot kruk

Draadstoel, buisstoel, kuipstoel, krukstoelen: aan vormen geen gebrek. Maar welke vorm kies je dan? Dit is een erg persoonlijke keuze waar geen kant en klare tip voor is. Het ligt er vooral aan wat jij in een stoel zoekt en waar je hem voor gebruikt. Zit je vaak en lang op je eetkamerstoelen? Dan raad ik je aan om veel te focussen op comfort. Denk aan een zachte kuipstoel of een brede stoel met armleuningen. Maak je wat minder gebruik van je eetkamerstoelen. Dan zit een draad- of buisstoel erg lekker.

eetkamerstoel-spijlenBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Handig: de eetkamerbank

Heb je niet veel ruimte maar wil je wel veel mensen aan de eettafel kwijt? Dan is de eetkamerbank de perfecte oplossing. En dit hoeft geen variant van hout te zijn waarvan je een ‘houten’ kont krijgt. Ga voor een comfortabele bank van zacht leer of velvet. Combineer dit met een paar verschillende eetkamerstoelen aan de andere kant. Een eetkamerbank is ook ideaal wanneer je kleine kinderen hebt!

eetkamerbank-stofBron: Heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken




 
eetkamerstoel-leren-bankBron: Huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Gekleurde eetkamerstoelen die jouw kamer helemaal afmaken
- De lekkerst zittende eetkamerstoelen voor elke stijl
- Tips om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...