Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Zo krijg jij je beddengoed weer fris wit

geschreven door Marie-Louise
Zo krijg jij je beddengoed weer fris wit

Schone, knisperende lakens die lekker fris ruiken: de droom van iedere slaper. Veel mensen hebben wit beddengoed in de slaapkamer om de kamer minder rommelig te laten ogen én natuurlijk dat begeerde hotelgevoel thuis te ervaren. Want (bijna) niets overtreft het gevoel wanneer je in een schoon, fris en opgemaakt bed neerploft na een drukke dag. Het stopt echter niet bij de aanschaf van wit beddengoed, want niets is minder waar dan dat het naarmate de tijd vordert helaas wat grijzer of juist geler wordt. Wij geven je tips: zo krijg jij je beddengoed weer fris wit!

hemelbed wit beddengoed lichte slaapkamerBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Hoe ontstaat die vale tint?

Net als bij ieder ander product zie je na verloop van tijd gebruikssporen. Zo ook bij beddengoed: zweet, bodylotion en andere huidverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de lakens verkleuren en vaal worden. Waar het tijdens de eerste maand(en) nog lukt om het met gewoon wasmiddel weer wit te krijgen, heb je op ten duur wat zwaarder geschut nodig. Hiervoor hoef je (vaak) niet eens naar de winkel te rennen; lang leve de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes!

kopje thee wit beddengoed slaapkamerBron: nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

Citroensap

Citroensap; waar is het goedje eigenlijk niet goed voor? Het zuur is in feite een natuurlijk bleekmiddel. Giet simpelweg het sap van één citroen in de wasmachine, naast het gewone wasmiddel, en jouw beddengoed is binnen no time weer fris wit! Bijkomend voordeel: de lakens ruiken heerlijk fris!

poster naast bed schoenen wit beddengoedBron: binnen_bij_buitenhuis via HomeDeco Binnenkijken

Baking soda

Baking soda is net als citroensap een wondermiddeltje en is vrijwel overal goed voor! Het zuiveringszout is ideaal om je verkleurde beddengoed weer wit te krijgen en daarbij is het ook nog eens onschadelijk voor Moeder Natuur. Win-win, dus. Met slechts een half kopje baking soda bij je wasmiddel zit je gebakken ;).

slaapkamer wit beddengoed macrame wanddecoratieBron: groen_stekje via HomeDeco Binnenkijken

Natuurazijn

Azijn is niet alleen goed voor het verwijderen van ongewenste geuren, het zorgt ook dat je beddengoed een witte boost krijgt én werkt als wasverzachter! Laat je beddengoed daarom eerst een tijdje weken in een emmer met water en een flinke scheut natuurazijn, voordat je het in de wasmachine doet.

slaapkamer roze muur wit beddengoedBron: doorkimberley via HomeDeco Binnenkijken

Flans je eigen wasmiddel in elkaar

Voor wie vroeger dol was op zijn eigen 'heksensoep' maken, kan zijn hart ophalen met deze ;). Je kunt namelijk ook supermakkelijk je eigen wasmiddel in elkaar flansen met een schepje baking soda, half kopje natuurazijn, een vaatwastablet en een schepje wasmiddel. Meng dit ten slotte weer met drie kopjes heet water en jouw zelfgemaakte wasmiddel is ready to go!

bed nachtkastje lampje beddengoed witBron: marloes27 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo creëer je een chique hotelsfeer in jouw woonkamer
- 4x slaapkamertrends die je nachtrust verbeteren
- 12x prachtige slaapkamers met grijs beddengoed

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...