Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Accessoires

Zo maak je de ruimte bij de trap nog iets mooier

geschreven door Mara
Zo maak je de ruimte bij de trap nog iets mooier

De trap en de ruimte daaromheen; niet de allermakkelijkste plek in huis om te decoreren en stylen. Toch kun je ook deze ruimte heel mooi maken. Dat hoeft echt niet veel geld te kosten, met slechts een aantal simpele aanpassingen kun je de ruimte bij de trap mooier maken. In dit artikel vertel ik het je!

Accessoires op de trap
Hieronder vind je lekker veel foto's uit onze Binnenkijker App. Op deze app worden dagelijks de mooiste interieurfoto's geüpload door Nederlandse interieurliefhebbers. Ik ging dan ook opzoek naar toffe interieurs met een mooie trapruimte, voor inspiratie en leuke ideeën. Iets wat je veel ziet, is het gebruik van accessoires op de trap. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lantaarn, een windlicht, een vaas met droogbloemen of planten. Dit is met name geschikt voor brede trappen of trappen die niet al te vaak gebruikt worden, zoals de trap naar de zolder. Zit de trapleuning aan de rechterkant? Plaats de accessoires dan aan de linkerkant. Zo behoud je voldoende ruimte. Let echter wel goed op als je accessoires op de trap neerzet: wanneer je per ongeluk valt, kun je je met accessoires van porselein of glas flink bezeren en kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk hier dus goed over na voordat je iets neerzet!

Muurdecoratie
Wil je liever niet iets op de trap zetten? Heel begrijpelijk! Je kunt er ook voor kiezen om de muren wat meer te stylen. Ga bijvoorbeeld voor verf in een opvallende kleur en/of gebruik verf om gave kleurvlakken te creëren, zoals driehoeken of cirkels. Een meer eenvoudige manier is om diverse prints, posters en schilderijen op te hangen. Dé trend van nu: muurcirkels. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en prints, en hang je gemakkelijk aan de muur.

Pimp de trap
Vergeet natuurlijk niet dat je de trap zelf ook kunt stylen! Hieronder vind je een aantal toffe voorbeelden, bijvoorbeeld het schilderen tussen de traptreden of het gebruik van behang.

Vergeet de details niet
It's all in the details, dus vergeet ook zeker de trapleuningen niet! Schilder deze zwart voor een strakke look of kies een lichte houtsoort voor een natuurlijk, Scandinavisch effect. Ook leuk: een grote tak als trapleuning, zoals Binnenkijker BijMargrietthuis verderop in dit artikel laat zien.

trap decorerenBron: Monterieur via HomeDeco Binnenkijken

trap decorerenBron: Houseno4 via HomeDeco Binnenkijken

trap decorerenBron: Styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken

trap decorerenBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

trap decorerenBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

trap decorerenBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 simpele manieren om je huis extra sfeervol te maken
- De populairste kleuren van dit moment
- 26x de leukste tegels & behangetjes om het toilet op te fleuren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...