Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Zo maak je een duurzame kinderkamer

geschreven door Rosa
Zo maak je een duurzame kinderkamer

We worden ons steeds meer bewust van de wereld om ons heen. Laat dat nou net in de trend van het moment passen! Duurzaamheid en geen schade toebrengen aan het milieu zijn namelijk op het moment helemaal hot! Toch is duurzaamheid een breed begrip die niet altijd helemaal duidelijk lijkt te zijn. Ik zal een poging doen om het zo makkelijk mogelijk uit te leggen. Het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten/kapotmaken. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

Hoe jij zelf een duurzame kinderkamer maakt -of iedere andere ruimte in het huis natuurlijk- vertel ik je in deze blog.

duurzame-kinderkamer Bron: ComfydwellingMilieubewust behang
Kies voor behang dat milieuvriendelijk is geproduceerd. Het behang van Naturalis Unlimited is bijvoorbeeld digitaal geprint op een hoge kwaliteit stevig vliesbehangpapier. Het behang is niet alleen heel sterk, maar ook krimpvrij dankzij toegevoegde kunststof vezels. De kleuren gaan levenslang mee; de drukkwaliteit overtreft traditioneel gedrukt behang. En natuurlijk wordt het behang in alle opzichten milieuvriendelijk geproduceerd.

duurzame-kinderkamer Bron: Rock My Style

Gerecycled vloerkleed
Een vloerkleed is onmisbaar op de baby-/kinderkamer. Het is immers lekker warm aan de blote voeten. Als je kindje iets ouder is kan hij of zij hier ook heerlijk op spelen! Let er bij het kopen van een vloerkleed op dat deze duurzaam is geproduceerd en/of gemaakt is van gerecyclede materialen. Zo zijn er vloerkleden op de markt die gemaakt zijn van oude jeans en onder andere oude visnetten die zijn teruggewonnen uit de oceanen. Let daarnaast altijd op of een vloerkleed van duurzaam materiaal én sterk in elkaar gezet is. Zo zorg je er voor dat je jáááren van je vloerkleed kunt genieten. Super duurzaam!

Duurzame accessoires
Een opvallende poster is hartstikke leuk in de kinderkamer! Helaas staan posters er over het algemeen niet om bekend dat zij duurzaam zijn. Zowel de posters, de handgemaakte lijsten én de verpakkingsmaterialen van Zoo & Me zijn voorzien van het FSC keurmerk. Zodoende proberen zij zo goed mogelijk een steentje bij te dragen aan de bescherming van onze wereldwijde bossen. De poster zelf is gemaakt van 100% gerecycled papier. Door het kopen van een poster, draag je direct bij aan een stichting die zich in zet voor het afgebeelde dier. Dit houdt concreet in dat jij, door het kopen van een poster, €5,00 bijdraagt aan een van deze stichtingen!

duurzame-kinderkamer Bron: Project Nursery

Duurzaam speelgoed
Wat is een kinderkamer zonder speelgoed? Dat dachten wij ook! In een duurzame kinderkamer hoort natuurlijk wel duurzaam speelgoed. Duurzaam speelgoed voor baby's en kinderen is gemaakt van veilige, niet-giftige materialen. Het houten speelgoed van Lazy Lama is hier dan ook perfect voor! Extra leuk: dit speelgoed staat ook nog eens prachtig in de baby-/kinderkamer!

duurzame-babykamer Bron: Project Nursery

Zie ook:
-Tips om de babykamer veiliger te maken
-10x de leukste kinderkamer uit onze binnenkijkers boordevol inspiratie
-Kinderkamer een make-over geven? Met deze tips lukt het jou ook

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...