Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

Zo maak je een knus plekje bij de open haard

geschreven door Tessa
Zo maak je een knus plekje bij de open haard

Nog drie dagen en dan is het alweer pakjesavond. Gezellig met de familie surprises, gedichten en cadeautjes uitwisselen, genietend van warme drankjes en zoete pepernoten. Jammer dat die warmte de volgende ochtend weer voorbij moet zijn. Dan stappen we alweer bibberend en klappertandend op de fiets naar werk. Ja, helaas kreeg de lieve Sint het niet voor elkaar om de Spaanse zon op zijn stoomboot mee te nemen. Dus moeten we het doen met de Nederlandse kou. Nu zijn wij als stoere Hollanders wel een beetje aan die kou gewend, maar het is wel zo lekker dat als je thuis komt je knus bij de open haard kan opwarmen. Wij vertellen je hoe je hem kan stylen, zodat jij deze winter extra cozy blijft.

De basis
Stap één in het creëren van een knusse plek bij de open haard is het lekker kunnen zitten. Ga voor een fauteuil (of twee) waarin je heerlijk onderuit kan zakken en plaats hem bij de haard. Zet hem een beetje schuin voor een speels effect.

open haard styling Bron: Paulina Arcklin

Tropisch eiland
Om echt een individueel hoekje bij de haard te maken is een vloerkleed een must. Door hem deels onder je fauteuil te leggen maak je als het ware een (tropisch) eilandje voor de open haard.

open haard styling Bron: Inger Marie Grini

Houtje erbij?
Houten items geven sfeer en warmte in huis. Dus stal je houtblokken uit in een leuk mandje of rekje en verberg ze niet. Staat niet alleen heel leuk, het is ook nog eens heel erg praktisch. Zo red jij zonder moeite jouw vuurtje als hij er naar neigt uit te blussen.

gebreide kussens UGG schapenvacht houtblokken open haard Bron: Nordstrom

Bijzettafel
Om jouw warme theepot kwijt te kunnen heb je natuurlijk ook een tafeltje bij je relax-stoel nodig. Je kan gaan voor twee van verschillende hoogtes, of voor gewoon één. Maar je kan ook kiezen voor een wat sterkere/stevigere poef met een leuk dienblad erop.

open haard styling Bron: Marie Claire

Accessoires
En dan als laatste, maar zeker niet als minste: accessoires toevoegen! Door middel van een gezellig dekentje, kussentje en een paar kaarsjes maak jij de look van de open haard helemaal af. Denk ook aan een leuke schapenvacht voor op de vloer en een mooie foto of vaas voor op de schoorsteenmantel.

open haar styling Bron: Huizedop

Zie ook:
-8 tips voor een Scandinavisch, winters interieur
-Van deze kleuren word je weer vrolijk op de sombere regendagen
-Op deze manier kun je goed een herfstavond bankhangen
-Zo voeg je warmte toe in een zwart-wit interieur

 
 
Koken & Tafelen

De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

geschreven door Mara
De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

De eettafel stylen: het lijkt zo simpel, maar soms is de inspiratie ver te zoeken. Óók bij doorgewinterde interieurliefhebbers! Want wat moet je nu weer eens op de tafel zetten? Juist daarom zet ik vandaag allerlei toffe voorbeelden én bijpassende accessoires op een rij. Zo br...

meer...