Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo richt een interieurarchitect de waskamer in

geschreven door Tessa
Zo richt een interieurarchitect de waskamer in

We stoppen ze normaal gesproken weg in een hoekje; de wasmachine, de droger en het wasrek. Logisch, want écht mooi kun je ze meestal niet noemen. Toch kun je er veel meer kanten mee op dan je denkt. Je kunt van de wasruimte in huis namelijk een zeer aantrekkelijke plek maken! Weten hoe? Dit zijn de ultieme tips van een interieurarchitect voor de inrichting van een wasruimte.

De wasruimte wordt vaak gebruikt en het is dan ook van belang dat deze precies wordt ingedeeld naar jouw wensen en behoeftes. Bij de indeling van de wasruimte is het belangrijk ruimte vrij te houden voor de spullen die je nodig hebt en deze op efficiënte wijze op te slaan. Daarbij is het fijn als de ruimte je de mogelijkheid bied rommelige wasmanden met vieze kleren te verstoppen. Dat staat wel zo mooi😉. Hoe klein je wasruimte ook mag zijn, met de onderstaande hacks creëer je een functionele en stijlvolle wasplek. Rekening houdend met alle bovenstaande factoren natuurlijk.

1. De wasmachine
De functionaliteit van de wasruimte heeft prioriteit. Het is dan ook het beste om als eerst een wasmachine en droger aan te schaffen. Wanneer de mogelijkheid ertoe is, kun je overwegen de twee op elkaar te zetten. Dit bespaart ruimte. Wanneer je de perfecte wasmachine en droger uit hebt gekozen, of al tevreden bent met degene die je al hebt, kun je de opvouw- en opbergplek indelen.

lichte wasruimte Bron: Inside Out via Apartment Therapy

2. De muur als eyecatcher
Wanneer je slechts plek hebt voor enkel de wasmachine en de droger in de wasruimte, is het een slimme tip om van de muren het decor te maken. Kies voor een aantrekkelijk behangetje of een échte knalkleur. Dit leidt je blik af van de machines. Wat natuurlijk niet erg is, want écht mooi zijn die vaak niet. Het fijne aan het decoreren met de muren? Het neemt geen ruimte in beslag!

wasruimte behang Bron: The Lillypad Cottage

3. Verlichting
Gedurende het wassen zelf wil je wel weten waar je nu precies mee bezig bent. Om lastige vlekken er goed uit te kunnen halen, moet je ze eerst goed kunnen zien. Hierom is goede verlichting van groot belang. Ga voor een grote hanglamp aan het plafond met eventuele aanvulling van led-verlichting boven bijvoorbeeld de vouwplek.

Waruimte donkere muren Bron: Jeff Herr via Southern Living

4. Slim opbergen
Wanneer je je wasruimte gaat indelen, is het belangrijk aandacht te schenken aan de opbergplekken. Waarin berg je je wasmiddelen, vieze en schone was op? Investeer in mooie opbergbakken en manden. Het liefst dichte varianten, dit staat het meest opgeruimd. Denk er aan plek te creëeren om eventueel iets op te hangen aan haken en vergeet niet een oppervlak voor het vouwen van de was te maken. Wanneer je wasruimte aan de kleine kant is, kun je accessoires als bakken en manden kwijt op planken aan de muur.

lichte wasruimte gouden details Bron: Homes to Love

Zie ook:
-10x waskamers waar je jaloers van wordt
-Trend: hippe opbergmogelijkheden
-Ruimte tekort? Lees dan even deze 16 tips!

 
 
Woonkamer

3 redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan

geschreven door Charlotte
3 redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan

Een marmeren tafel is iets wat je niet vaak ziet in een interieur. Maar hoe mooi zijn deze tafels? Je creëert een prachtige chique uitstraling in jouw interieur. Ik geef jou drie redenen waarom jij voor een marmeren tafel moet gaan. 1. Een marmeren tafel kan in elk type interieur Marmeren eettaf...

meer...