Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo richt je de perfecte eethoek in

geschreven door Rosa
Zo richt je de perfecte eethoek in

Ongemerkt, brengen we heel veel tijd in de eethoek door. Je begint de dag er met een kopje koffie en een goed ontbijt, als het even kan lunch je er, komt met het hele gezin samen om er te dineren en we ontvangen onze vrienden en familie er graag om lang te borrelen. We zien een eethoek dan ook vaak als iets vanzelfsprekends. Toch moet je eethoek zo zijn ingericht dat jij je er fijn voelt en er graag tijd doorbrengt. Juist omdat je er vaak zit, moet je meubilair ook tegen een stootje kunnen. Ik heb een paar simpele basisregels opgesteld, zodat jij van je eethoek de fijnste plek in huis maakt.

eethoek

Allereerst is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte die je gaat gebruiken als eethoek. Heb je een hele aparte kamer? Of heb je een hoek in de woonkamer gereserveerd? Als je een hoek in de woonkamer hebt gereserveerd, zorg dan dat er in één oogopslag duidelijk is welk gedeelte de eethoek is. Als je de ruimtes teveel in elkaar laat doorlopen, creëer je geen rustige plek om te eten. Zorg ook dat je vanaf de eethoek geen tv kunt kijken. Zo heb je tijdens het eten of natafelen echt oog voor elkaar in plaats van voor de tv.

eethoek

Bij het kiezen van de eettafel moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk aan de ruimte waar je 'm gaat plaatsen. Het is zonde als de tafel te groot of juist te klein is. Je hebt eettafels in alle soorten en maten. Donkere, lichte, betonnen, houten of metalen. Maar ook ronde, vierkante of rechthoekige. Bepaal welke vorm en materiaal het mooist tot z'n recht komt. Als je voor de industriële look gaat, is een metalen tafel met houten blad prachtig. Maar zo'n soort tafel doet het ook weer heel goed in een andere interieurstijl. Bedenk dus eerst voor jezelf wat jouw droomeettafel is en kijk of deze mooi bij de ruimte past. Soms geeft juist een contrasterende eettafel een speels effect. Bedenk ook, dat je eetkamerstoelen ook een hoop kunnen doen aan de uitstraling.

wereldse tafel

Vervolgens is het tijd om de eetkamerstoelen uit te kiezen. De stoelen kunnen de ruimte verbinden of juist de plank compleet misslaan. Daarnaast moeten ze aan een aantal eisen voldoen: ze moeten goed zitten, stevig zijn, tegen een stootje kunnen en bij het geheel passen. Let hier dan ook op bij de aanschaf van de stoelen. Het fijne aan eetkamerstoelen is dat deze in zoveel soorten, kleuren en maten verkrijgbaar zijn! Daarom is er altijd wel iets dat aan jouw eisen voldoet.

Zodra de basis af is, kun je los gaan met accessoires! Het fijne aan accessoires is dat je deze ieder seizoen kunt veranderen. Leg een vloerkleed een beetje schuin onder de tafel, zet verschillende kandelaars neer of een mooie vaas met bloemen. Maar ook schapenvachtjes in de stoelen, een warm plaid over een leuning en sierkussens zodat je stoelen extra lekker zitten.

Zie ook:
- Inspiratie om je wandplanklen mooi te stylen
- Met deze planken maak je je eigen tafel of wandplank op maat
- 6x keukens met houten wandplanken

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...