Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10

Zo richt je een kleine ruimte met laag plafond in

geschreven door Rosa
Zo richt je een kleine ruimte met laag plafond in

Een kleine ruimte inrichten is vaak al een hele uitdaging. Als deze ruimte ook nog een laag plafond heeft, is het vaak lastig om deze leuk in te richten. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Zo kun je een kleine ruimte met een laag plafond moeiteloos inrichten.

Maak gebruik van de gehele hoogte
Door de hoogte optimaal te benutten, oogt de ruimte hoger. Hoewel je zou denken dat het hierdoor júist erg vol/druk wordt, is het tegenovergestelde juist waar. Plaats boekenkasten die tot het plafond reiken, hang verlichting hoog op de wand en zet plantjes neer op de wandplanken. Hierdoor wordt je aandacht automatisch naar boven getrokken en oogt de ruimte groter.

Hang muurdecoratie op de juiste hoogte op
Om de ruimte hoger te laten lijken, moet je juist gebruik maken van wanddecoratie. Maar, wel op de juiste manier. Door je wanddecoratie hoog op de wand te hangen, oogt de kamer hoger. Dit komt omdat de wanddecoratie dan op een plaats hangt die je niet verwacht. Vaak hangt wanddecoratie namelijk ongeveer op ooghoogte. Door deze hoger op te hangen, dénk je dat de ruimte hoger is.

kleine ruimte inrichten Bron: Imginn

Kies verticale elementen
Een ruimte met een laag plafond kan al gauw benauwd aanvoelen. Leg daarom de nadruk op verticale elementen. Ga bijvoorbeeld voor een behang met verticale lijnen, maak een houten wand met verticale planken of schilder verticale banen op de wand. Verticale lijnen laten een ruimte namelijk groter lijken dan deze werkelijk is. Ook kan het helpen om een kast met voornamelijk verticale lijnen neer te zetten en gordijnen op te hangen met een verticale vouw. Om een ruimte langer te laten lijken, maak je gebruik van horizontale lijnen. Een goede manier om deze lijnen toe te passen zonder het 'te opvallend' te maken: kies behang met een bos erop. Deze verticale strepen laten de ruimte ongetwijfeld hoger lijken.

kleine ruimte inrichten
Bron: Carnet-Deco

Voeg spiegels toe aan je interieur
Spiegels reflecteren het licht. Hierdoor lijkt een ruimte groter. Door dit trucje lijkt een ruimte dus ook hoger. Hang de spiegels bovenaan de wand op, het liefst tegenover een raam om zoveel mogelijk licht te reflecteren. Je ruimte lijkt direct een stuk groter.

Kies de juiste kleuren
Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken, lichte kleuren laten een ruimte dus automatisch groter lijken. Kies dan ook voornamelijk lichte kleuren zoals pastel, lichtgrijs of wit. Ook kan het helpen om je plafond nét een tintje lichter te verven dan de rest van de ruimte. Hierdoor lijkt de ruimte iets hoger.

Zie ook:
De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
De 5 meest gemaakte interieurfouten
Dit is de meest gemaakte fout bij het inrichten van een klein appartement

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...