Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo richt je je (kleine) hal in

geschreven door meikepapke

Zo richt je je (kleine) hal in

De hal is de eerste indruk van je huis, het is de eerste ruimte die je gasten zien bij binnenkomst en de eerste ruimte waar jij na 'n lange werkdag binnenstapt. De eerste indruk is vaak het belangrijkst, juist daarom is de inrichting van je hal cruciaal. Echter beschikt niet iedereen over een brede, ruime hal. Het plaatsen van meubels in de hal is dan ook niet voor iedereen een optie. Hieronder laat ik je met behulp van 4 verschillende meubels zien hoe jij je (kleine) hal kunt inrichten.

Kapstok
Een kapstok is iets wat élke hal toch wel nodig heeft. Kapstokken zijn er in veel varianten en formaten, waardoor er keuze zat is. Kies voor een staande kapstok of een hangkapstok. Voor deze keuze moet je afwegen hoe vol jouw kapstok altijd hangt en hoeveel ruimte er beschikbaar is in je hal. Zo zou je in een kleine hal beter kunnen kiezen voor een simpele hangkapstok. Deze neemt weinig ruimte in beslag en neemt bovendien geen stukje vloer in. Tip: hang álleen de jassen op die je vaak aan hebt, berg de rest op.

simpele hangkapstok hal Bron: sfgirlbybay

Wandplank
Wat ook erg handig is voor in de hal is een wandplank. Deze kun je boven je hangkapstok bevestigen. Koop 'n paar leuke mandjes, doe er je handschoenen, sjaals en mutsen in en zet ze op het plankje. Zo is je winterspul gelijk opgeborgen, neemt het bijna geen ruimte in beslag en bovendien staat het ook nog leuk! Tip: je kunt natuurlijk ook een hangkapstok kopen waar al een plankje aan bevestigd is.

wandplank boven kapstok hal Bron: homebytara

Schoenenkastje
Het opbergen van schoenen blijft toch ook een dingetje. Vooral in een kleine hal is het opbergen van schoenen een lastige opgave. Een schoenenkast neemt al vaak té veel ruimte in beslag. Kies er daarom in een kleine hal voor om de hoogte in te werken. Denk aan een smalle, hoge kast of het ophangen van kleine plankjes, zoals op de foto hieronder. Als je iets meer ruimte hebt in de hal, kun je kiezen voor een functioneel schoenenrek.

schoenen opbergplankjes hal Bron: molitsy

Spiegel
Een laatste check voordat je de deur uitgaat is áltijd handig. Nog snel even die tandpasta van je mondhoek halen, of die lippenstift van je tand. Een enorm belangrijke accessoire in je hal is dan ook een spiegel. Kies voor in je kleine hal voor een wandspiegel. Deze neemt wederom weinig ruimte in beslag en geeft je hal een gezellige look. In een grotere hal zou je kunnen kiezen voor een grote staande spiegel, dan kun je gelijk nog even een laatste outfit check doen!

ronde spiegel hal Bron: almostmakesperfect

Zie ook:

- Budgetfinds: fluwelen bankje, gouden bijzettafels en meer
- Dit zijn de interieurtrends voor het najaar van 2019
- Inspiratie: klein en stijlvol wonen

 
 
Schimmelt jouw potgrond ook opeens? Zo voorkom je het én los je het op!
Schimmelt jouw potgrond ook opeens? Zo voorkom je het én los je het op!
geschreven door rosa

Schimmelt jouw potgrond ook opeens? Zo voorkom je het én los je het op!

De kamperplaten zijn hotter dan hot. Hoe meer hoe beter! Maar, er komt helaas ook vaak wat kijken bij de verzorging. We hebben immers niet allemaal groene vingers. Ik heb al eens eerder geschreven over de meest voorkomende problemen bij de verzorging van planten én de oplossin...

meer...