Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo verzorg je de Philodendron Birkin

geschreven door Iris
Zo verzorg je de Philodendron Birkin
Je nieuwe Philodendron koop je voordelig op HomeDeco.nl!
Bekijk ze allemaal »

De Philodendron Birkin is een echte eyecatcher! De bladeren hebben namelijk een heel fijn visgraatmotiefje - in het wit! Dit maakt 'm een prachtige en eigenzinnige kamerplant.

Misschien heb je 'm al in huis, misschien ren je wel snel naar de winkel, want met deze tips is het verzorgen van de Birkin echt een eitje. Zo verzorg je de Philodendron Birkin.

philodendron-birkin

Wekelijks water geven

Je Philodendron Birkin geef je water als de grond droog aanvoelt. Het is een vrij dorstige plant, maar houdt ook erg van uitdrogen -raar, maar waar! Één keer per week water geven is zeker voldoende. Door één keer per week water te geven, kun je 'm ook nooit teveel water geven.

Zet 'm in het zonnetje

De Birkin is helemaal happy op een zonnig plekje. Maar, direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Zet de plant daarom niet helemaal in de volle zon maar kies een tactische plek, bijvoorbeeld op je tv-meubel of op de eettafel. De Birkin houdt trouwens niet van plekken met weinig licht. Je zult dan merken dat de plant naar een andere lichtbron gaat groeien. En, die mooie witte lijnen op de bladeren gaan vervagen.

plant-water-gevenBron: dreamgreener via HomeDeco Binnenkijken

Voeding geven

Het is een snelgroeiende kamerplant en omdat 'ie zo snel groeit, betekent dat 'ie ook veel energie verbruikt. Als je wilt dat het plantje lekker door blijft groeien, kun je 'm tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) elke maand een beetje voeding geven. Vloeibare meststof is bijvoorbeeld een van de makkelijkste manieren: voeg eens per maand een beetje meststof toe aan het water en geef dit aan je plantje.

Elk jaar een maatje groter

Omdat de Philodendron Birkin snel kan groeien, is verpotten wel nodig ;-). Meestal is de Birkin ieder jaar wel toe aan een beetje meer ruimte. Kies voor een bloempot die 2,5 tot 5 cm groter is dan de pot waar 'ie op dat moment in staat. Hierdoor heeft je groene vriend weer genoeg ruimte om verder te groeien en is de pot niet té groot. Dit is handig want hierdoor kun je 'm ook niet teveel water geven ;-).

plant-philodendron-birkinBron: pexels

Luchtvochtigheid

Plaats de Birkin lekker bij de andere planten. Samen maken ze namelijk de lucht vochtiger, wat fijn is voor de plantjes! De Birkin is een tropische plant en houdt dus wel van een vochtige omgeving. Je kunt je plant ook zo nu en dan even 'douchen' met een vernevelaar. Zo heb jij gegarandeerd een gelukkige Birkin!

Let op: de Birkin is giftig

Ja, helaas is de Philodendron Birkin, net als veel andere tropische planten, giftig. Houd 'm dus uit de buurt van je huisdier(en) en je kroost. De plant is alleen wel alleen giftig als er op de bladeren en/of stengels wordt gekauwd.

plant-eetkamerBron: anoukkoreman via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- Zo verzorg je een olijfboom
- Zo moet je de sansevieria verzorgen
- 5x creatieve alternatieven voor plantenpotten

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...