Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo verzorg je de plant van het jaar

geschreven door Tess
Zo verzorg je de plant van het jaar

In een eerdere blog maakte we al kennis met de plant van 2021: de Maranta. Wanneer we deze plant in huis halen, willen we er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dus niet geheel onbelangrijk: hoe verzorg je de Maranta? Dit leggen we vandaag uit!

Maranta-plant-bladeren Bron: Jeno Szabó

Waar zet je de Maranta neer?
Laten we beginnen met de standplaats van de Maranta. Geef jouw Maranta in de herfst tot en met de lente een fijn plekje in de halfschaduw. In de winter kun je deze plant het beste verplaatsen naar een lichter plekje. Zorg wel dat hij altijd uit het directe zonlicht staat. Daarnaast wil je de Maranta niet in de buurt van een radiator plaatsen, omdat de luchtvochtigheid hier laag is.

Maranta-sfeer Bron: Plant Circle

De Maranta heeft dorst
Uiteraard heeft deze plant water nodig. In de winter iets minder dan in andere seizoenen. Je kunt de Maranta het beste regelmatig lauw water geven zodat de potgrond constant vochtig blijft. Met een plantenspuit kun je regelmatig de bladeren sproeien. Zo houd je de Maranta het allermooist!

Wist je dat je het beste regenwater of (afgekoeld) gekookt water kunt gebruiken? Dit voorkomt kalkvlekken op de bladeren van de plant.

Maranta-water Bron: David Clode

Extra voeding voor de Maranta
In de eerste twee maanden dat je de plant in huis hebt, heeft hij geen extra voeding nodig. De Maranta haalt nu nog genoeg voeding uit de potgrond van de kweker. Daarna kun je deze plant in de lente en zomer het beste kamerplant voeding geven. Dit stimuleert de bladgroei. In de herfst en winter hoef je de plant geen extra voeding te geven.

Extra tip: fluister af en toe eens lieve woordjes aan de Maranta. De meningen zijn hierover verdeeld, maar wij denken dat dit zeker helpt ;)

Zie ook:
- Dit is dé plant van het jaar
- Voer jij jouw plant al keukenafval?
- Deze kamerplanten kunnen onwijs groot worden

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...