Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

10 tips om meer daglicht in huis te krijgen

geschreven door Rosa
10 tips om meer daglicht in huis te krijgen

Een van de belangrijkste elementen in je interieur is toch echt wel de verlichting. Dit wordt vaak onderschat! Eerder schreef ik al over hoe je voor goede verlichting in je huis zorgt. Naast de verlichting die je zelf aanschaft, is natuurlijk daglicht altijd het allermooist! Daarom heb ik 10 tips samengesteld om meer daglicht binnen te krijgen.

Vaak dénken mensen dat hun huis te donker is, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn! Soms is het kleurcontrast te groot, waardoor het automatisch donkerder lijkt.

1. Kies lichte bestrating
We beginnen met de buitenkant om meer daglicht te weerkaatsen. Kies daarom voor lichte bestrating pal voor het raam. Lichte kleuren reflecteren namelijk de zonnestralen. Zo weerkaats je meer daglicht het huis in.

2. Snoei de planten
Nu we toch zo lekker buiten bezig zijn: pak direct de planten in de tuin aan. Snoei de planten zo ver terug dat je ze bijna niet meer kunt zien vanuit huis. Hoe meer daglicht je kunt zien, hoe meer er naar binnen kan schijnen.

tips-meer-daglicht Bron: The ultra linx

3. Kies een lichte vloer
Je kunt het beste een lichte vloer kiezen, deze reflecteert het inkomende licht mooi en verdeelt het egaal over de ruimte.

4. Maak je kozijnen licht
Ook hier geldt weer: hoe lichter de kleur, hoe meer daglicht het reflecteert. Gebruik bij voorkeur een hoogglans verf om het licht zo goed mogelijk te weerkaatsen.

tips-meer-daglicht Bron: Dear Designer

5. Glad gestucte wanden
Glad gestucte wanden in een lichte kleur zorgen ervoor dat het daglicht zo mooi mogelijk wordt weerkaatst. Grove wanden absorberen het daglicht eerder. Laten we dat nou net niet willen.

6. Maak de vensterbank leeg
Hoe ruimer je zicht, hoe meer daglicht naar binnen kan schijnen. Wil je toch graag iets op de vensterbank zetten? Ga dan voor lage items of kies voor accessoires waar je doorheen kunt kijken. Denk aan glazen lantaarns bijvoorbeeld.

tips-meer-daglicht Bron: The ultra linx

7. Hang lamellen op
Dit is toch wel een tip die de rest eigenlijk tegenspreekt. Toch is de reden erachter wel logisch. Want, de (witte) houtjes voor het raam zullen het licht juist reflecteren als een soort van spiegeltjes.

8. Ga voor glans
Spiegels en andere glanzende items reflecteren een hoop licht. Denk aan glanzende accessoires zoals een koperen dienblad of glazen & metallic vaasjes. Zet ze dicht bij het raam om het beste effect te krijgen.

tips-meer-daglicht Bron: The ultra linx

9. Vermijd hoge meubels
Zet geen grove, hoge meubels in de buurt van een raam. Hoge en brede meubels blokkeren het licht alleen maar. Kies daarom eerder voor lichte meubels en bij voorkeur op pootjes. Door de meubels op pootjes te kiezen, kan het licht verder de kamer in schijnen.

10. Als het echt niet anders kan
Als je echt alle tips hebt uitgeprobeerd maar je het toch nog te donker vindt kun je overwegen om de ramen in het huis te vergroten. Of je kunt natuurlijk een extra raam plaatsen.

tips-meer-daglicht Bron: The ultra linx

Zie ook:
- Deze 6 items zie je in ieder Scandinavisch interieur
- 10x inspiratie voor een Scandinavische kerstsfeer
- 5 manieren om je huis wat knusser te maken volgens de Scandinaviërs
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- 9 stylingtips die je kunt leren van een Scandinavisch interieur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...