Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

3 tips om je kunst correct op te hangen

geschreven door Tessa
3 tips om je kunst correct op te hangen

De zoektocht naar het juiste kunstwerk voor jouw huis is moeilijk, maar het correct ophangen ervan kan soms nog moeilijker zijn. Het ophangen van kunst op onjuiste hoogte is dan ook een van de meest gemaakte interieurfouten. Gelukkig zijn er drie simpele tips die je deze fout helpen te voorkomen. Zo hoef je nooit meer te twijfelen wanneer je een nieuw schilderij op de muur kwijt wil! Lees gauw verder...

1. Eén kunstwerk? Hang het op ooghoogte
Wanneer je één kunstwerk ophangt staat het het mooiste als je dit ongeveer op ooghoogte doet. Wanneer je zo'n 1,5 meter ruimte tussen het midden van je schilderij (of poster, of foto) en de vloer houdt, zit je gegarandeerd goed. Hang je je kunstwerk boven een meubelstuk als een ladekast op? Dan heb je aan 10 tot 15 centimeter genoeg ruimte.

Abstracte kunst boven groene bank Bron: Sf Girl

2. Behandel twee kunstwerken als één
Wanneer je twee kunstwerken bij elkaar ophangt, behandel ze dan als één. Dus ongeveer 1,5 meter ruimte tussen de vloer en het midden van de schilderijen vrij laten. Dit geldt ook voor groepjes kunstwerken van drie of vier. Zorg ervoor dat je enkele centimeters ruimte ertussen laat. Dan houd je het als een mooi geheel.

Abstracte kunst boven grijze bank Bron: Henrik Nero via About Decorating Blog

3. Bewaar bij galerij muren gelijke ruimte tussen de kunstwerken
Wanneer je een galerij ontwerpt is het mooi om een bepaald thema aan te houden, wat in elk kunstwerk terugkomt. Bijvoorbeeld zwart-wit foto's of botanische bloemen. Of kies voor een eclectische look en mix & match compleet verschillende stijlen door elkaar. Dit geldt ook voor de lijsten eromheen. Je kunt zelfde soorten bij elkaar plaatsen of zorgen voor een leuke afwisseling. Grote en gemiddelde kunstwerken staan het best wanneer ze zo'n 5 tot 8 centimeter ruimte tussen elkaar hebben. Kleinere kunstwerken staan het mooist met zo'n 2,5 tot 5 centimeter ruimte ertussen.

Kunstgallerij boven wandmeubel Bron: Bed Threads

Zie ook:
-9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
-5 originele manieren om je muurdecoratie op te hangen
-Dit is de nieuwste trend om je wand te stylen

 
 
Verlichting

16x lampenkappen die je interieur meer sfeer geven

geschreven door Julia
16x lampenkappen die je interieur meer sfeer geven

Lampenkappen zijn echte sfeermakers. Ze zorgen voor indirect licht of diffuus licht, wat meer sfeer geeft dan direct licht. Indirect licht zie je bijvoorbeeld bij een lampenkap die aan de boven- en onderkant open is. Het licht schijnt aan beide kanten uit de kap op de wand en/of het plafond. Diff...

meer...