Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

4 tips voor een rustige, maar toch leuk gestylede slaapkamer

geschreven door Mara
4 tips voor een rustige, maar toch leuk gestylede slaapkamer

Je wilt je slaapkamer graag mooi aankleden met leuke accessoires en andere woonitems, maar je wilt tegelijkertijd ook een rustige, frisse slaapkamer die niet al te vol en druk is. Met deze tips creëer je de perfecte balans!

slaapkamer tipFoto: Designaddictmom.com

Ga voor kleur op de muur
Een kleurtje of opvallend behang op de muur fleurt je slaapkamer al flink op, terwijl je tegelijkertijd wel ruimte en rust behoud. Voeg alleen nog matching kussens en een plaid toe, en je bent eigenlijk al klaar!

Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Uit onderzoek blijkt dat blauw een kalmerend en rustgevend effect heeft, dus met een blauwtint zit je sowieso goed. Geel zou het heel goed doen voor je humeur en ook groentinten zorgen voor rust.

slaapkamer tipsFoto: Myscandinavianhome.com

Ga los met kussens en plaids
Vind je een gekleurde muur toch iets te heftig? Je kunt je slaapkamer ook pimpen door gebruik te maken van veel kussens en plaids. Maak van je bed een waar 'koningsbed' door er verschillende sierkussens op te leggen en stijl het af met een bedsprei en een plaid, die je over elkaar heen drapeert.

Gebruik hierbij een kleurenpalet dat bestaat uit in ieder geval drie kleuren. Het gebruik van twee kleuren zorgt er vaak voor dat het wat monochroom en saai wordt. Een derde kleur maakt het geheel net iets interessanter en levendiger.

slaapkamer tipsFoto: onbekend

Maak een "eyecatcher muur"
Een andere manier om je slaapkamer wat meer sfeer te geven en het tegelijkertijd toch rustig te houden, is door één muur te stylen met fotolijsten, wandplakken of -rekken. Perfect voor kleinere slaapkamers, want je verliest er geen loopruimte mee.

Maak een fotocollage of hang diverse wandplanken of -rekken om met mooie accessoires. Als je de rest van de slaapkamer rustig houd qua accessoires en meubels, dan behoud je perfect je frisse en relaxte slaapkamer.

slaapkamer tipsFoto: onbekend

Kies opvallende verlichting
Je kunt je slaapkamer ook oppimpen met gekke lampjes. Met een paar opvallende accessoires heb je verder niks meer nodig en is je slaapkamer direct al mooi aangekleed. Ga bijvoorbeeld voor gekleurde wandlampjes aan beide kanten van het bed, of voor een grote statement hanglamp aan het plafond.

Zie ook:
-Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar!
-Dit waren de populairste blogs in 2018
-Dit zijn de 2 plantentrends voor 2019

 
 
Cadeautjes

32x de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom onder de €30

geschreven door Rosa
32x de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom onder de €30

Ben jij nog op zoek naar de leukste kerstcadeautjes? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben 32x de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom geselecteerd ónder de €30! Op zoek naar nog meer cadeau-inspiratie? Klik dan hier.

meer...